vad är funktionell endoskopisk sinus kirurgi?

Funktionell endoskopisk sinus kirurgi är en minimalt invasiv förfarande som är anställd vid behandling av kronisk bihåleinflammation. Ursprungligen ett förfarande som används i Europa, Medical University of South Carolina rapporterar att det kom till USA på 1980-talet

Syfte

American Academy of Family Physicians konstaterar att syftet med förfarandet är att återställa ventilationen (luftflöde) och funktion för bihålorna.

Endoskop

endoskop är en mycket liten, fiberoptiska teleskop som används för att visualisera (ge en bild av) det inre av bihålor, rapporterar American Academy of Family Physicians.

arbetsordningen <-H2 > Patienten kommer att ges en lokal eller generell anestesi, beroende på förfarandet längd och patient. Endoskopet kommer att matas in i sinus och korrelerade med datortomografi (CT) imaging att identifiera blockeringarna eller sjuka vävnader, vilket kan tas bort med motordriven instrument.

Risker

Det finns en möjlighet till blindhet, cerebrospinalvätska läckage, hematom och nasolakrimala kanal stenos (förlust av blodflödet till nasolakrimala kanal). Dock är förekomsten av dessa resultat extremt sällsynt.

Resultat

Den relativa framgången av funktionell endoskopisk sinus kirurgi brukar vara ganska hög, mellan 80 och 90 procent, rapporterar American Academy of Family Physicians.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.