vad göra när din madrass ger dig ryggont

Ibland få en god natts sömn kan vara en smärta i nacken (och tillbaka). Att välja en ny madrass kan vara svårt, eftersom varje företag marknadsför sina madrasser under olika namn och nummer lager. Enligt Dynamisk kiropraktik, vad kan vara ett fast madrass till en butik kan vara i "plysch" i en annan. Det finns åtgärder som du kan vidta för att se om du kan lindra problemet innan du beger dig ut för att köpa en helt ny madrass som

Lower Back Pain

En fast madrass är konstruerad för att ge optimalt stöd till korsryggen. Det hindrar korsryggen från att landa utanför linjen när du sover, och om du är en mage sovande, kommer det att hålla bäckenet i linje. Om du sover på en madrass äldre, kan det vara som orsakar din smärta i korsryggen. Även i de senaste 10 åren har revolutioner i madrassen industrin skapade företaget sängar som ger mer stöd än ett gammalt madrass. Ett sätt att se om det är madrassen orsakar din smärta är att ändra sovställning.

övre rygg-och nackvärk

sin påkostade madrass, som är madrass-talar för mjuk och skön, fortfarande ger det stöd som du behöver för din rygg samtidigt som mjukare på lederna. En mjukare madrass stöder även din hals område genom att låta huvud och nacke för att sjunka ner i madrassen. Om du sover på sidan, en mjukare madrass kommer att helt stödja den naturliga kurvan kroppen tar när i denna position. Ett sätt att man kan mjuka upp en alltför hård madrass genom att lägga ett lager av äggskal skum över madrassen och täcker den med en plysch bäddmadrass.

Comfort Test

Har du ägt din madrass i mer än fem år? Åldern på din madrass kan vara kritisk, eftersom en nyare madrass inte sag eller peta dig i tillbaka med en fjäder. Ligg ner på madrassen och koncentrera dig på hur ryggen känns. Om du kan känna var ryggen drar eller orsakar dig smärta, då vet du vilken typ madrass du behöver för att hantera situationen. Även på ryggen, skjut din hand under din nedre ryggen. Enligt bättre sömn Council of Canada, bör du kunna vicka handen runt lite medan i det läget.

Om du behöver få en ny madrass, gör det lilla extra för att testa sin komfort. Ligg på sängen med din make. Flytta runt. Det spelar ingen roll hur dum du tror att du kan se. En ny madrass är ett stort inköp, så ta din tid på det. Ligga på en madrass i 10 sekunder i butiken kommer inte berätta om detta är den madrassen som bäst passar dina behov. Antag din djupa sömn möjlighet att se om alla områden av ryggen som ger dig problem stöds. Trots allt, om du inte får den kvalitet sömn i en smärtfri säng som du behöver, att kan bli ett ännu större smärta i nacken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.