vad kan man göra för att reparera jumper knä eller tendinit patella?

Liksom andra typer av tendinit kan patellar tendinit börja som smärta som presenterar när verksamheten börjar eller slutar och framsteg till en konstant värk som varar hela dagen och gör sova svårt på natten. Tendinit är inflammation i senor, vanligen orsakade av stammen. Athletic verksamhet som omfattar de senan som förbinder knäskålen (patella) till Underarmsbenet, såsom sparkande, skjutande pedaler, eller hoppa kan öka risken för patellar tendinit, även känd som jumper knä. Fetma, inflexibilitet uppriktningen och anatomisk avvikelse samt ojämn muskelstyrka kan också påverka senor funktion och sårbarhet.

minskar påfrestningarna

Med tiden stress på knäskålssenan resultaten i små tårar i senvävnaden. Kroppen reparerar dessa tills det är överväldigad av att fortsätta skador, en inflammatorisk reaktion resultat i smärta och kräver vila. Det är inte nödvändigt att bli helt orörlig, stoppa all verksamhet som orsakar smärta. Underlåtenhet att vila knäskålssenan kan resultera i större skada och en längre återhämtningstid. Även för lindriga fall av hoppare knä, veckor eller månader kan behövas för att läka. Om operation är nödvändig, kan återhämtningstid förlänga till ett år eller mer.

Läkare vid Mayo Clinic pekar egenvård åtgärder vid de första tecknen på knä smärta, inklusive ta en paus från verksamheter som orsakar smärta , av förhöjda knäet högre än hjärtat under en del av dagen eller natten förbättra cirkulationen, kallt förpackningar för att minska svullnad och smärta, samt stöd i form av elastisk binda eller knä linda enhet medan stå eller gå. Värme terapi kan också öka cirkulationen och kan varvas med kallt förpackningar.

Lindra inflammation

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID, kan köpas över disk och tas som riktas till att lindra smärta. Vissa livsmedel kan ha anti-inflammatoriska egenskaper också, bland annat körsbär, ingefära, cayennepeppar och ananas, enligt Phyllis Balch, näringsfysiolog och författare till recept för näringsmässiga Healing. Balch rekommenderar också methylsufonylmethane eller MSM, en organisk form av svavel, som ett komplement med terapeutiska egenskaper för att minska smärta, inflammation och hjälpa läkningen. Många näringsämnen är nödvändiga för vävnad reparera. Det är klokt att ta en multivitamin och mineral komplexa när återhämtar sig från skada

stretching och stärkande

förvärras, långvarig smärta och kraftigt nedsatt rörlighet finns skäl att rådfråga en läkare. Diagnos kan göras av symtom och undersökning, eller ultraljud eller magnetkamera (MR) kan användas för att utesluta andra villkor som t. ex. en brosk tår under knäskålen.
Professionell rådgivning om kropp mekanik och övningar för att behandla patellar tendinit kan omfatta användning av elastiska band, hydroterapi eller massage. Sjukgymnaster kan ge individualiserad instruktioner, till exempel kan det vara bra att stärka quadriceps musklerna att lindra belastningen av knäskålssenan, vilket minskar smärtan och förbättra funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.