vad som väntar efter en lumbala laminektomi

En ländryggen laminektomi är ett kirurgiskt ingrepp för att avlägsna trycket på spinal nervrötter. En del av lamina är bort för att lindra smärta som inte kan lösas genom mer konservativa behandlingsmetoder

behandlingar efter operation

Omedelbart efter ett lumbala laminektomi kan du förvänta dig att få intravenös smärtbehandling tillsammans med IV vätskor och läkemedel för att förebygga infektion . Enligt surgeryencyclopedia. com, att steg förebygga komplikationer, till exempel en blodpropp, kommer att tas när du är inlagd på sjukhus.

Rörlighet efter kirurgi

Räkna med att vara ur sängen inom några timmar efter en lumbala laminektomi. En sjuksköterska eller sjukgymnast kommer att ge dig instruktioner om rätt sätt att sitta, stå och gå. Enligt rygg-health. com, bör inlägget laminektomi patienter promenad men undvik att böja och vrida.

Utskrivning från sjukhuset

Beroende på din allmänna hälsa och omfattningen av lumbal laminektomi kan du lämna sjukhuset så snart som dagen efter operation. Du kommer att ges instruktioner om användning av is och andra metoder för att kontrollera inflammation och smärta.

Sjukgymnastik

Öppenvård sjukgymnastik kan förskrivas av din kirurg. Sjukgymnastik hjälper dig att stärka din rygg och lära dig sätt att undvika skador i framtiden.

Återuppta din rutin

Enligt eorthopod. com kan du räkna med att köra inom ett par veckor av kirurgi. Även om du kanske kan återgå i arbete inom en månad, tung aktiviteter och sporter är inte tillrådligt förrän två eller tre månader efter operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.