varför är ligament del av muskelsystemet?

Ligament är fibrösa vävnader som håller benen tillsammans. Ligament är av samma konstruktion som senor. Tillsammans med senor som fäster musklerna med ben, ligament stöd i rörelsen av kroppens leder

Struktur

ligament består huvudsakligen av kollagen och elastin. De innehåller också en liten mängd blodkärl. Ligament anses mjuk bindväv i muskelsystemet.

Funktioner

ligament tjänar till att hålla ditt skelett tillsammans. De hjälper ben bära vikten ladda dina aktiviteter sätta på dem. Ligament förhindrar också skador på ben genom att begränsa rörelseförmågan i lederna.

Läge

ligament finns på alla leder i kroppen. Dessa leder bland annat nacke, axlar, armbågar, handleder, knän och vrister. Ligament är ansvariga för bindande ihop benen i dina händer och fötter.

Behandling för skador

ligamentskador förekommer från stress placeras på en joint. Till exempel när du skadar ditt knä, är det inte bara spända muskler men ledbanden är ansträngda också. Behandling för en skada på ett ligament liknar den behandling för en skadad muskel. Rest, Ice, är kompression och höjd rekommenderas. Sjukgymnastik, såsom stretching kan hjälpa till att återställa en skadad ligament tillbaka till hälsa.

Skelett vs ligament

Samtidigt som det kan tyckas att ligament bör vara en del av skelettet, är de närmare muskler i strukturen. Bones är hårda, porösa vävnader som består mestadels av kalcium och andra mineraler. Likheten i strukturen muskler och åtgärder av ligament i att bistå rörelse är varför ligament anses vara en del av muskelsystemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.