HPV identifiering

Humant papillomvirus (HPV) är faktiskt en mycket stor grupp av virus som orsakar olika, mest vårtliknande förhållanden i människa

Identifiering

Enligt MedlinePlus, finns det mer än 100 typer av HPV, infektion med de flesta av dessa inte leder till svåra konsekvenser. National Institute of Allergy och infektionssjukdomar rapporterar att HPV är den vanligaste sexuellt överförbara infektioner i USA.

Effekter

HPV-infektion leder ibland till genitala vårtor som kan finnas på könsorganen och de omgivande områdena kroppen. Men rapporterar NIAID att många har HPV utan att utveckla vårtor. Det är möjligt att sprida HPV för andra, även utan att ha symtom.

Tidsplan

National Cancer Institute anger att i de flesta fall av HPV-infektion, Infektionen läker kroppen på egen hand inom några år. I vissa fall kommer dock infektionen dröja kvar och medföra allvarliga hälsorisker.

Överväganden

MedlinePlus rapporterar att omkring 30 typer av HPV ökar risken att utveckla vissa cancerformer, däribland livmoderhalsen, vulva, vagina, anus och penis.

Förebyggande

Använda kondom och för tjejer och kvinnor vaccineras mot HPV minskar risken att utveckla HPV-infektion, enligt MedlinePlus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.