är Crestor en statin läkemedel?

Enligt webbplatsen medicationsense. com, Crestor, kemiskt känt som rosuvastatinkalcium, är en av de nyaste och starkaste statiner på marknaden. Det används i behandling av kolesterol problem och rapporteras att sänka LDL, det dåliga kolesterolet och öka HDL, det goda kolesterolet. Det är bara tillgänglig genom recept

Crestor som en statin läkemedel

statiner blockerar kroppens produktion av vissa enzymer . Enligt webbplatsen healthcentral. com, är Crestor föreskrivna ofta tillsammans med order att öka motion och minska fett i kosten i ett försök att minska risken för hjärtinfarkt eller stroke.

ta Crestor

Crestor är ett piller som tas genom munnen. Vanliga Protokollet inkluderar ta medicinen en gång per dag även eventuella instruktioner från den förskrivande läkaren bör följas. Behandlingen bör tas vid samma tidpunkt varje dag.

Crestor och narkotikaupplysning

Crestor ska inte tas samtidigt som andra kolesterolsänkande läkemedel. Följ läkarens order, men Crestor ska ofta tas en timme före eller två timmar efter intag av andra kolesterol recept.

Crestor biverkningar

Enligt webbplatsen crestor. com kan läkemedlet påverka leverfunktionen och hälsa . Muskelsmärta och svaghet kan vara en indikation på andra biverkningar av Crestor. Fler vanliga biverkningar är huvudvärk, muskelvärk, svaghet och illamående.

Crestor Försiktighetsåtgärder

Kvinnor som är eller kan bli gravida ska inte ta Crestor. Läkemedlet rekommenderas inte för personer med leverproblem. Läkare kommer att utföra leverprover innan förskrivning och med jämna mellanrum för att övervaka leverfunktionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.