apoptos i viktminskning

Viktminskning kan återställa hälsa till personer som lider av fetma, eller det kan tyda på förekomst av en allvarlig sjukdom. Några av dessa sjukdomar, såsom cancer, kan ha sitt ursprung i en process som kallas apoptos, en typ av organiserad "cell självmord" som ersätter gamla eller skadade celler i kroppen med nya friska celler. Apoptos kan påverka viktminskning ses i vissa sjukdomar. Forskarna hoppas att isolera ett sätt att använda apoptos att förstöra fettceller som en möjlig ny behandling av fetma

viktminskning och Body

Eftersom fetma kan leda till en rad allvarliga hälsoproblem, rekommenderar Mayo Clinic viktminskning för överviktiga människor genom en sund kombination av rätt kost och regelbunden motion . Tyvärr visar viktminskning även vissa ohälsosamma fysiska förhållanden och sjukdomar, inklusive nerv problem, infektioner, sjukdomar njure, psykiska svårigheter hälsa, hjärt-eller lungsjukdomar, mag-och kärlsjukdomar och cancer.

Apoptos

Några av de sjukdomar som orsakar viktminskning innebär en process som kallas apoptos. MedicineNet. com definierar apoptos som kroppens sätt att reglera celldöd. Ibland kallas "cell självmord," apoptos blir kvitt eller gammal eller instabila celler för att ge plats för nya. Denna ersättning process sker en hastighet av upp till en miljon celler varje sekund. BioOncology. com namn två typer av triggers eller vägar som framkallar apoptos. Den inneboende vägen sker med cellen som ett svar på cellskador, medan i "extrinsic pathway, yttre signaler aktiverar receptorer längs cellväggarna.

Problem

Apoptos utför en nödvändig roll för att upprätthålla status quo av celler i kroppen, så när dess "planering" störningar, kan en rad sjukdomar resultat, enligt MedicineNet. com. Om exempelvis, är för många gamla, sjuka celler tillåtas att fortsätta leva, kan den resulterande överväxt av instabila celler i form av cancer. Om, å andra sidan dödar apoptos rasar utom kontroll och alltför många friska celler kan den resulterande degeneration orsaka Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom eller stroke.

sjukdomsrelaterad viktminskning och apoptos

Den medicinska samfundet har kopplat vissa typer av sjukdomsrelaterade viktminskning att apopotosis. American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine år 2002 rapporterade en studie av detta fenomen hos personer med kronisk obstruktiv lungsjukdom, en sjukdom som ofta innefattar viktminskning som en bieffekt. Forskare i Spanien fann då ett samband mellan lägre kroppsmassa och ökad apoptos av skelettmuskulaturen.

Möjlig Viktminskning Program

Som forskare få en bättre förståelse av hur apoptos påverkar fett, de kan upptäcka nya biologiska strategier för att bekämpa fetmaepidemin i det moderna samhället. Det amerikanska Department of Agriculture har postat en forskningsplan från South Dakota State University College of Family konsumtionsvetenskap, som beskriver hur kalcium kan medla signaler till apoptos receptorer som kontrollerar fettceller. Om medicinsk vetenskap kan lära sig selektivt att kontrollera apoptos i fettceller, kan denna kunskap att revolutionera behandlingen av fetma och dess relaterade hälsoproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.