droppfot orsakas av gluteala inaktivitet

Droppfot, även känd som droppe fot, är ett sjukdomstillstånd som drabbar en patients förmåga att kontrollera position och rörelse av foten och resultat i tån dra när patienten går. Droppfot kan orsakas av många olika nerv och villkor muskler och en sjukgymnast kan hjälpa utvärdera och behandla droppfot orsakas av gluteala inaktivitet och andra nerv eller muskelpåverkan, och kan bidra till att främja en hälsosam gång

Betydelse

droppfot är ett allvarligt tillstånd för många människor, särskilt äldre, på grund av den risk som det innebär för att snubbla och falla. Droppfot kan också symptomatiskt för andra sjukdomar såsom muskeldystrofi eller betydande nervskada, som om den inte diagnostiseras och behandlas, kan snabbt utvecklas till en förlust av rörlighet och muskelfunktion. Gluteala inaktivitet kan också vara symtom på andra villkor som påverkar patientens rörlighet, eftersom begränsad rörlighet ofta resulterar i muskelförtvining och svaghet.

Typer

Många olika typer av droppfot kan förekomma och behandlas med olika verktyg och taktik. Medan gluteala muskelatrofi och nervskador kan resultera i ihållande droppfot som kräver styrketräning och sjukgymnastik för att behandla, kan vissa andra typer av droppfot endast var tillfällig, följd av en förbipasserande domningar eller förlamning i nerverna efter korta perioder av inaktivitet.

Funktion

gluteala inaktivitet kan orsaka droppfot på grund av olika muskler som krävs från höften till ankeln att bekämpa mul position. Dessutom får begränsad rörlighet och gluteala atrofi förekommer också i samband med skador på nerverna i höfter och ben, vilket också kan bidra till droppfot.

Identifiering

droppfot kan identifieras genom en patients oförmåga att anskaffa tån när du sitter eller står, eller en patient ständigt och omedvetet dra tån på en eller båda fötterna när hon gick. Droppfot orsakas av gluteala aktivitet kan identifieras med hjälp sjukgymnastik som testar sätesmuskeln styrka genom att mäta en patients förmåga att lyfta, utvidga och hålla benet på plats.

Fördelar

Nyttan av behandling för droppfot orsakas av gluteala inaktivitet inkluderar förbättrad gångstil och ökad rörlighet för patienter, liksom minskad risk för skada medan stående och gående. Patienter vars droppfot behandlas genom sjukgymnastik inriktning glutealmuskeln styrka också uppleva förbättrad funktion lårmuskel och ökade allmänna hälsa genom styrketräning.

Överväganden

Vid behandling av droppfot orsakas av gluteala inaktivitet kan terapeuter välja att använda en ortopedisk sko eller fot stag in för att minska risken för skador under behandlingsperioden och tills droppfot kan botas genom förbättrad muskelfunktion . Andra personer vars droppfot orsakas inte av gluteala inaktivitet kan förlita sig på ortopediska hjälpmedel permanent eller under mycket längre tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.