hur man kan få tillgång till en ledarhund

Den amerikanska with Disabilities Act (ADA) skyddar personer med funktionshinder mot diskriminering. En del av ADA anges att en ledarhund måste tillåtas och en handikappad person i företag som tjänar allmänheten. Detta omfattar inte privata klubbar eller hem, sterila miljöer, byggarbetsplatser och vissa andra områden, men omfattar sådana platser som hotell, restauranger, butiker, taxibilar, och filmer. Men ibland en företagsägare eller chefen inte kan förstå lagarna. Genom att förbereda i förväg, kan du få tillgång till din tjänst hund.

få tillgång


1
ut visitkort storlek eller skriva på index. . kort följande information:
USA Justitiedepartementet
Americans with Disabilities Act Information Line
(800) 514-0301 (röst) eller (800) 514-0383 (TDD)

ut material som förklarar lagen . Jessica Peters, psykiatrisk service hundförare, föreslår justitiedepartementet webbplats: http://www. ada. gov/qasrvc. htm. Ett annat alternativ är en plånbok storlek informationsblad från Deltat Society på http://www. deltasociety. org /Dokument. doc? id=346.

Skriv ut en enkel tydligt uttalande och praktiken. Du bör ange att du är funktionshindrad och din hund är din ledarhund, och att det amerikanska justitiedepartementet säger att du har rätt att få tillgång till din hund.
2.
Kontakta ditt tillstånd justitieministerns kontor för information om statens lagar. Statliga lagar minskar inte ADA rättigheter, och de kan ge dig extra skydd. Besök även ledarhund Central på http://servicedogcentral. org/content/node/51 för ytterligare statliga medel.
3.
Ta kort kontaktinformation och juridisk information med dig till företagen. Om ifrågasättas, artigt och lugnt ge din förberett uttalande och erbjuda en kopia av ADA radnummersinformation och juridisk information.
4.
Om personen nekar fortfarande dig tillgång, behåller lugnet och artig men begära att du talar med ägaren eller chefen. Om du fortfarande nekas tillträde, kontakta ADA information linjen att anföra klagomål.

Tips och varningar


 • Även om ADA inte kräver att din hund ha tillstånd eller certifierad som en ledarhund, erhålla licensiering eller certifiering ger dig legitimation att tillhandahålla. Dessutom kan montera djur med en ledarhund sele eller väst hjälp.
 • Om din hund är störande, såsom skällande i en teater eller restaurang ger lagen inte kräver att det tillåtas att stanna. Om din hund är aggressiv eller beter sig på ett hotfullt sätt kan din hund lagligt att nekas åtkomst.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.