hur man kan hjälpa barn med sickle-cell i kommunikation

När ett barn har sicklecellanemi det kan vara en utmaning att ta reda på när en kris börjar och när det börjar hur allvarligt det är. Lära ett barn med sicklecellanemi att kommunicera sin smärta nivåer och andra symtom hjälper vuxna få barnet medicinska snabbare, vilket kommer att lindra symtomen snabbare
1.
Häng en torr radera ombord på en nivå barnet lätt kan nå. Rita ett glatt ansikte på en magnet skivan och sedan dra successivt sorgligare ansikten på de återstående skivorna.
2.
Prata med barnet om hans sjukdom. Låt honom veta att smärtan kommer att vara lättare att hantera om han kommunicerar så snabbt som möjligt. Det är viktigt för honom att låta en vuxen veta vilken nivå av smärta eller obehag han upplever så rätt medicinering kan ges.
3.
Lär barnet hur man använder progressiva ansikte skivor att kommunicera nivåer av smärta. Också instruera honom om hur du använder markörer för att visa var annars han känner obehag eller sjukdom. Använd en permanent spritpenna att dra en kroppsformen på den torra radera styrelsen. Uppmuntra barnet att använda den torra radera markörer för att visa var hans kropp gör ont genom att markera på kroppen visar.
4.
Lär barnet att ställa in en timer för 30 minuter. Visa honom hur man startar timern så fort han tar sin smärtstillande medel, och när timern slocknar, kan han visa igen sin smärta nivå använda skivan ansikten och kropp illustration. Detta hjälper till att avgöra om han behöver ytterligare medicinering.
5.
Visa barnet hur man ringa 911 och låta honom veta om han någonsin ensam och en kris utvecklas för att ringa 911. Lär honom att säga sitt namn, adress och telefonnummer i telefonen tydligt och långsamt. Också tala om för honom de närmaste stora över gatan för att huset och har honom den informationen.
6.
Köpa honom en tidskrift och innehålla en låda med markörer, kritor, klistermärken och pennor. Uppmuntra honom att skriva eller rita om sina känslor angående sicklecellanemi.

Tips och varningar


 • Kontrollera torra radera markörer ofta och hålla dem fräscha och nya så De kommer att arbeta när han behöver dem.
 • Använd inte systemet endast vid fastställandet medicinering scheman och nivåer smärta för barnet. Använd den som ett verktyg, i kombination med uppförande och andra indikatorer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.