nässelutslag i samband med sköldkörtelproblem

Hypertyreos, vilket är ett tillstånd där sköldkörteln producerar för mycket sköldkörtelhormon, och hypotyreos, när din sköldkörtel inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon, och de behandlingar för dessa förhållanden kan ibland producera kupor som en bieffekt. Ibland nässelutslag sig kan vara en anledning att få din sköldkörtel testat

tyreostatika narkotika

Methimazole eller Tapazole. och Propylthiouracil, vanligen kallad PTU är antityreoida läkemedel som används för att behandla hypertyreos. En av de möjliga biverkningarna av dessa läkemedel är bikupor.

Dermatitis herpetiformis

Dermatitis herpetiformis är ett tillstånd som kan associeras med autoimmun sköldkörtelsjukdom. Nässelutslag på ryggen och nedre extremiteterna är en av de symptom på detta tillstånd.

Kronisk urtikaria

kronisk urtikaria är en annan term för kronisk nässelutslag. Det är ett tillstånd som ökar risken för sköldkörtel obalans, enligt Dr Ridha Arem "The Thyroid Lösning: En Revolutionerande Mind-Body Program för att återfå din känslomässiga och fysiska hälsa. "

RAI

RAI, eller radioaktivt jod behandling, är en vanlig behandling av hypertyreos och används ibland som ett verktyg för att avgöra hur väl din sköldkörtel fungerar. Tillsammans med ömhet på din sköldkörtel, illamående och irritation i urinblåsan, nässelutslag är ett möjligt, om sällsynt, biverkning.

Allergisk reaktion

Om du får nässelfeber som en reaktion på sköldkörteln medicin, kontakta din läkare, som han kanske vill avbryta din medicinering och försöka en annan behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.