vad over-the-counter medicin kan användas för ringorm?

Ringorm är en svampinfektion i huden. Det är vanligt hos barn och tonåringar som spelar kontaktsporter. Tecken på infektion inkluderar en cirkulär utslag med fjällande utseende. Behandlingen är aktuell, även krämer och schampo

Ketokonazol

Ketokonazol är tillgänglig i ditt lokala apotek utan recept som ett schampo och en kräm under varumärket Nizoral. Var noga med att tillämpa tillräckligt för att täcka det drabbade området.

Mikonazol

Mikonazol finns som märket Micatin i kräm eller spray form. En liten mängd någon form bör tillämpas på det påverkade området två gånger per dag.

Clotrimazole

Clotrimazole är en annan anti-svamp behandling som får användas för ringorm. Det finns som varumärkena Mycelex och Lotrimin. Applicera en liten mängd två gånger om dagen i två till fyra veckor.

Selsun Blå

Selsun Blue är ett läkemedel schampo som kan användas för att behandla ringorm i hårbotten. Hårbotten ska tvättas med den dagligen i minst två veckor.

Medicinsk hjälp

Se din läkare om ringorm inte svarar på hembehandling. Du kan behöva ett recept styrka anti-svamp medel eller med ett annat utvärtes läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.