Vilka är de behandlingar för postmenopausala vasomotoriska symtom?

Klimakteriet är den tid i kvinnans liv då hennes kropp producerar mindre progesteron och östrogen. Hennes slutar äggstockarna att skapa ägg och menstruation så småningom stannar helt. Tillsammans med psykologiska effekter som irritabilitet och ångest, många kvinnor som passerat klimakteriet får svåra vasomotoriska symtom

vasomotoriska symtom

vasomotoriska symtom är värmevallningar och hjärtklappning. En varm blixt är en plötslig, intensiv, varm känsla i ansiktet och överkroppen, och en hjärtklappning är en obehaglig känsla av en onormal hjärtrytm, vare sig för långsamt eller för snabbt.

Effekter

Eftersom de kan störa liv helt, dessa symtom ofta leda till depression och sömnsvårigheter.

Behandlingar

olika behandlingar finns tillgängliga för dessa symtom. Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) antidepressiva och serotonin noradrenalinåterupptagshämmare hämmare (SNRI) är behandlingar som fungerar för kvinnor som passerat klimakteriet.

SNRI

Cymbalta är ett välkänt exempel på ett SNRI-preparat. Det är en Food and Drug Administration (FDA)-godkända antidepressiva vanligen föreskrivs för vasomotoriska symtom. Kvinnor som lider av trångvinkelglaukom (en ögonsjukdom) eller nyligen har tagit ett annat antidepressivt medel bör inte ta CYMBALTA.

SSRI

Zoloft är en typ av SSRI. Det är också godkända av FDA och är föreskrivna för depression och vissa typer av ångest förhållanden hos postmenopausala kvinnor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.