diet för MS-patienter

Diet riktlinjer för MS (multipel skleros) patienter varierar mellan läkare. Vissa rekommenderar glutenfri kost medan andra helt enkelt betona vissa livsmedelsgrupper. Det finns ingen enighet om vilken typ av diet MS-patienter bör fortsätta att följa, finns det antal generella riktlinjer som kan vara bra i längden för antingen lindra vissa symtom på MS eller eventuellt eliminera dem helt och hållet.

gemensamma rekommendationer

Den vanligaste rekommendationer för MS-patienter är att äta den traditionella fettsnåla och kalorifattig kost. Vissa läkare betona enskilda livsmedel som fisk eller broccoli. Med brist på samförstånd om vad som fungerar och vad som inte är det svårt för MS-patienter att se rekommendationerna som något annat än gissningar på den del av den läkare eller sjuksköterska. Det råder föga tvivel om att en balanserad och hälsosam kost som består av mer naturliga livsmedel, massor av vatten och fiber är vad kroppen verkligen behöver ändå. Det skulle vara självklart att MS-patienter sannolikt kommer att gagnas, om så bara något, genom att också följa dessa enkla riktlinjer.

Swank Diet

En strängare och ganska effektiv diet än den enkla hälsosam kost är en utvecklad av Dr Roy Swank. Enligt denna plan är fisk en stapelvara, eftersom fisk innehåller omega-3-fettsyror som är nödvändiga för en korrekt cellernas funktion. Den Swank kost är också en glutenfri diet som förbjuder konsumtion av mejeriprodukter, baljväxter och alla former av mättat fett. Fett verkar vara en stor brottsling i manifestationen av MS symtom och ens den minsta mängden mättat fett i hög grad kan öka risken för ytterligare utbrott.

sätta ihop allt

Eftersom det inte finns någon mainstream konsensus, är det svårt att hävda att det finns någon särskild diet att följa för behandling av MS. Icke desto mindre finns ett antal allmänna rekommendationer som kan hjälpa MS-patienter att tolerera hans tillstånd. Återigen, konsumtion av fiskprodukter är nödvändig liksom att undvika mättat fett, inklusive mejeriprodukter. Din kost bör vara rik på grönsaker, fullkorn och frukt och du bör äta cirka fem portioner per dag. Koffein och alkohol bör endast konsumeras med stor försiktighet och återhållsamhet. Bortsett från fisk bör din proteinkällor vara fettsnål källor som kalkon och kyckling. Efter dessa grundläggande riktlinjer kan hjälpa till med MS-symtom men den medicinska forskningen inte slutgiltigt fastställa detta. Vad noteras av läkare som Allen Bowling, chef för komplementär och alternativ medicin Program vid Rocky Mountain MS Center i Englewood, Colorado, är att efter denna grundläggande kost inte kan skada eftersom det är ett som främjar allmänna hälsa och välbefinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.