hem rättsmedel för Gerd kost

Den brännande känsla i halsen och bröstet som aldrig känns sinande kan refluxsjukdom, och det är något som kan göras åt det. Även ett steg så litet som förändrar vad du äter och ändra några vanor kan förbättra hur du känner

GERD Defined

GERD är ett problem i matsmältningssystemet som gör för mycket av din magsyra att gå tillbaka till matstrupen. De brännande känsla i halsen, som ofta kallas halsbränna, är magsyra brinnande matstrupen.
På botten av matstrupen är en ventil som fungerar som en barriär mellan magen och matstrupen. När du arbetar på rätt sätt, öppnar ventilen så att mat att passera till magsäcken, och då är det stänger för att förhindra att mag vätskor från att göra sin väg tillbaka upp. GERD-patienter lider av ett felaktigt arbetar ventil, och eftersom matstrupen inte har samma typ av foder som magen, kan syran brännskador och orsaka skada när det kryper upp.

Diagnos och Hem Rättsmedel

GERD är diagnostiseras vanligen med en fysisk undersökning och fullständig medicinsk historia. Typiskt symtom är dålig matsmältning och halsbränna. Behandlingsalternativ omfattar huskurer som livsstilsförändringar, kost förändringar, over-the-receptfria läkemedel och i vissa fall kirurgi.
Börja hemma med små diet förändringar som kan göra stor skillnad. Forskning har visat att vissa livsmedel öka produktionen av magsyra, vilket ökar symtomen vid GERD. Undvik söta livsmedel som choklad och pepparmint, sura livsmedel som citrus och tomat-baserade produkter, drycker som innehåller alkohol och kaffe och övergripande fett och lök.
Du bör också undvika att äta stora måltider, som att för mycket i magen kommer att öka produktionen magsyra. Dessutom sluta äta minst två till fyra timmar före sänggåendet.
Over-the-counter antacida är inte alltid effektiv vid behandling av GERD, men kan prövas som ett sätt att lindra symtom.
Om dessa tips inte hjälper att lindra symptomen, diskutera mer ingående alternativen med din vårdgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.