hur handledaren ett barn med ADHD

Skolan är svårt nog för barn, utan ökade trycket och distraktioner som arbetar med ADHD orsakar dem och läraren. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, även känd som ADHD, är en vanlig beteendestörning som drabbar pojkar tre gånger oftare än flickor. Barn som lider av ADHD är benägna att agera utan att tänka, bli hyperaktiva och har svårt att fokusera. Dessa symtom göra undervisningen ADHD studenter stressigt minst sagt. Men det finns sätt att undervisa ett barn som lider av ADHD som kommer att hjälpa honom klara av sjukdomen och hålla honom från att halka efter resten av klassen.
1.
Lägg överstrykningspennor i din undervisning verktyg. ADHD barn är mycket höger-brained och visuella. Med ljusa färger överstrykningspennor hjälper dig att hålla fokus på uppgiften.
2.
Organisera barnets skrivbord och papper. Adhd eleverna ofta inför desorganisation. Skapa ett system med färg samordning. Till exempel hålla alla hennes matte uppdrag och papper i en röd pärm och röda mappar, alla hennes historia objekt i en blå pärm och så vidare. Låt henne för att mata in sina egna idéer och förslag om hur att ordna allt.
3.
Aldrig disciplin ADHD beteende, såsom att inte fokusera eller bli hyperaktiva. Istället erbjuda barnet sätt att hantera impulsiva uppmanar, som att ta små pauser mellan uppdrag och arbetsuppgifter. Låt honom att stiga upp ur sin stol och röra sig.
4.
Uppmuntra barnet att delta i en sport. ADHD barn trivs i en hektisk miljö. Deltar i ett fritidshem verksamhet såsom ett idrottslag hjälper dem bränna energi och samtidigt förbättra deras sociala kompetens.
5.
Håll eleven borta från distraherande områden såsom dörrar och fönster. Detta minimerar risken för att barnet blir fokuserat på andra saker än arbetet till hands.
6.
Håll kommunikationen öppen med föräldrarna. Informera föräldrarna om barnets prestationer och misslyckanden. Försök att uppmuntra föräldrarna att införliva undervisningsmetoder hemma för att hålla flödet av stabiliteten från skolan till hemmet.

Tips och varningar


Håll
 • en positiv men bestämd tonen med barnet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.