sarkoidos av lever behandling

Sarkoidos är en sjukdom som kan påverka många olika organ i kroppen på en gång. Levern är en orgel som ofta drabbas av sarkoidos

Identification

Sarkoidos kan orsaka granulom i organ. Ett granulom är en klump av inflammerade vävnader som bildas i orgeln. Sarkoidos är en multi-organ sjukdom och drabbar oftast mer än ett organsystem.

Effekter

Sarkoidos kan orsaka en förstorad lever. Detta beror på bildandet av granulom. Vissa människor kan ha symptom som är så mild, att de inte ens inser levern har påverkats av detta tillstånd. Andra kan få symtom som trötthet, klåda, gulsot eller smärta under revbenen på den övre högra sidan.

Behandling

De behandlingar för sarkoidos i levern kan variera beroende på sjukdomens svårighetsgrad. Kirurgi är inte ett alternativ för sarkoidos, som att ta bort granulom kan främja utformningen av ärrvävnad. Mediciner kan användas vid behandling av sarkoidos, men kan påverka immunsystemet. Detta kan leda till att patienten blir sjuk lättare.

Orsaker

Den exakta orsaken till sarkoidos är okänd, men det tros vara en kombination av faktorer. Virus, kemikalier och bakterier tros utlösa denna sjukdom. I USA, afro-amerikaner och skandinaver är mest benägna att utveckla sarkoidos. Kvinnor löper större risk att sarkoidos än män.

Överväganden

Behandling för sarkoidos av levern varierar med behoven hos varje patient. Läkaren kommer att ta hänsyn till patientens historia, symtom och allmänna hälsa i beaktande vid fastställande vilken behandling som är bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.