Vilka är de behandlingar för skelettmetastaser i vulvacancer ?

Vulvacancer påverkar en kvinnas genitalier, vulva , enligt den medicinska uppgifter webbplats Medline Plus . Vulvacancer är iscensatt som de flesta cancerformer , med steg IV förvisas till tumörer som har metastaserat , eller sprida sig i kroppen . När cancern har spridit sig till skelettet, blir behandlingsalternativen begränsad , och målet med behandlingen övergår från att tvinga cancer i remission att förlänga patientens liv och livskvalitet

skelettmetastaser Kirurgi

Enligt American Cancer Society , en gång cancer går in i skelettet det har blivit så utbrett att tvinga en eftergift inte längre lönsamt med dagens cancer -fighting innebär . Skelettmetastaser orsakar benet att bli svagare och mer spröda , med förbehåll för att bryta oväntat .

En möjlig behandling vid skelettmetastaser är avlägsna benet genom kirurgi . Detta är speciellt viktigt när det infekterade ben är viktbärande , till exempel lårbenet ( lårbenet ) , eftersom ett oväntat avbrott kan bli livshotande .

Palliativ Alternativ

De andra primär behandling alternativ för att hantera vulvacancer som har spridit i benen är lindrande karaktär . Detta innebär att målet med behandlingen är att få patienten så bekväm som möjligt snarare än att försöka förstöra cancer . Palliativ alternativ för att bekämpa skelettmetastaser omfattar strålbehandling och kemoterapi .

Strålbehandling använder motorstarka radioaktiva vågor att skada arvsmassan i cancercellerna , som gör dem oförmögna att fortsätta reproducera . Cytostatika består av förvaltning av giftiga läkemedel som verkar för att döda cancerceller . Cytostatika fungerar eftersom den totala metabolismen av cancerceller är mycket snabbare än frisk vävnad , vilket gör att cancerceller att absorbera en oproportionerligt stor del av det farliga behandling .

Medan dessa behandlingar används för att lindra smärtan av skelettmetastaser , de bär biverkningar, bland annat trötthet, illamående , håravfall och kräkningar . Men detta kan vara ett litet pris att betala för lindring av smärta till följd av spridd vulvacancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.