effekterna av skelettcancer

Bone cancer är ett relativt ovanligt tillstånd , som enbart 2000 personer i USA varje år . Håll dig uppdaterad om symtom på både grundläggande och avancerad ben cancer kan hjälpa dig att veta när ett besök på läkarmottagningen är i ditt bästa intresse

Bone Cancer

Enligt National Cancer Institute och MedicineNet . com , är skelettcancer någon cancer som har sitt ursprung i benen , i egenskap av att förstöra "normal " benvävnad . Det finns tre huvudtyper av ben cancer , kategoriserade efter vilken typ av ben som de först verkar vara. Dessa inkluderar osteosarkom ( oftast förekommer i ben på överarmen och lår , längs med knäet ) , chondrosarcoma ( förekommer i bäckenregionen , lår och axlar ) och Ewings sarkom (visas i höfterna och ryggen, men de flesta vanligen i de långa benen i ben och armar ) .

Grundläggande Symtom

Bone cancer inte alltid märkbara symtom . Det allmänna symptom på cancer är feber, frossa , nattliga svettningar eller känslor av obehag . Ett ytterligare symtom att vara försiktig med är någon svullnad som inträffar nära eller runt benen .

symptom på framskriden

Som ben cancer utvecklas , är ett vanligt klagomål lokal smärta i och kring benen . Detta sker på grund av cancer : s sprider sig i benmärgen , en process som kallas metastaser . Andra avancerade symptom inkluderar oförklarad viktminskning , förlorar mer än 10 pounds utan märkbar anledning bör föranleda omedelbart besöka läkare .

Effekter

En av de vanligaste och lömska effekter till följd av skelettcancer är en allmän försvagning av skelettet . Som cancervävnaden ersätter vanlig benvävnad , blir de allmänna strukturella integritet ben äventyras , lämnar patienten mer mottaglig för frakturer i och runt det drabbade området. Medan kalciumtillskott kan hjälpa till med detta , kan ingenting fullt isolera mot en viss grad av benskörhet .

Överväganden

Om cancer finns på en viktbärande ben såsom lårben , kan patienten ha i förväg förebyggande syfte använda en rullstol eller har operation som utförts för att ta bort de drabbade benet innan sjukdomen sprids ytterligare . Även om inte varje incident av skelettsmärta är ett tecken på ben cancer , där lokal smärta är kopplat till en eller flera av ovannämnda symptom , göra ett läkarbesök så fort som möjligt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.