metastaserande skelettcancer symtom

Metastaserande skelettcancer är spridningen av cancer från en del av kroppen till en eller flera av benen . Denna form av cancer är betydligt vanligare än primär skelettcancer , men bär en del av samma tecken och symtom på sjukdomen

Smärta

Av alla de symptom på ben cancer , är smärta i särklass vanligaste , och det är oftast kände i själva benet . Det är också möjligt att uppleva någon ömhet något gemensamt där en tumör har utvecklats .

Svullnad

Ett annat vanligt symptom på ben cancer är en märkbar svullnad och inflammation i något område ovanför det drabbade benet , nämligen när det cancervävnaden ligger nära en led.

Svaghet

Bone cancer kan ofta orsaka svaghet i de drabbade ben som kan leda till avbrott och frakturer .

Trötthet

Som med nästan alla former av cancer , orsakar skelettcancer ofta en att drabbas av en oförklarlig trötthet eller utmattning .

Fever

ibland, utlöser skelettcancer feber som brukar åtföljas av andra symtom på sjukdomen . Denna feber kan köra någonstans från 99 grader eller högre och kan vara mild till måttlig natur .

Anemi

Du kan också börja lida av anemi , vilket kan leda andra symptom , såsom yrsel , huvudvärk , andfåddhet andningssvårigheter och oregelbundna hjärtslag. Men dessa anses anemisymtomen , inte skelettcancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.