om bröstcancer skelettsmärta

Bröstcancer är en sjukdom som drabbar både män och kvinnor , även om det främst drabbar kvinnor . Bröstcancer syftar på tumörer som har sitt ursprung i bröstet . Det finns många olika typer av bröstcancer , inklusive adenocarcinom ( cancer som börjar i körtlar eller ledningar ) och sarkom ( cancer som börjar i bröstvävnaden ) . Generellt sett är bröstcancer diagnostiserad när en kvinna upptäcker en knöl i bröstet , även om en särskild form av bröstcancer som kallas inflammatorisk bröstcancer visas som en hudinfektion , utan klump närvarande . Normalt är bröstcancer smärtfritt . Smärta i benen kan vara ett resultat av bröstcancer behandling , eller det kan tyda på att cancern har spridit eller spritt sig till skelettet

Symtom

symtom på bröstcancer variera beroende på person . I ett tidigt skede , kan bröstcancer har inga symptom alls . När symtomen visas , kan de också klumpar , hudförändringar eller svullnad av huden på bröstet . Normalt är bröstcancer upptäcks vid bröst -examen eller mammografi . Det finns i allmänhet ingen smärta i samband med steg I , II eller III bröstcancer , om inte smärtan är orsakad av behandling för bröstcancer .

skelettsmärta ben eller ledvärk kan orsakas av mediciner eller andra behandlingar som används vid släckning av primär bröstcancer eller det kan finnas någon känd eller upptäcka orsaken till skelettsmärta . Däremot kan skelettsmärta tyder också på att bröstcancer har spridit eller sprider , till benet . Detta är ett allvarligt tillstånd och indikerar att bröstcancer har nått stadium IV och är inte längre botas . Om du upplever bensmärta efter du har fått diagnosen bröstcancer eller medan du genomgår behandling är det viktigt att du diskuterar denna smärta med din läkare för att fastställa orsaken.

icke- metastatisk skelettsmärta

Cytostatika som används i behandling av bröstcancer kan orsaka smärta i höfter , armar eller ben . Smärtan kan orsakas av kemoterapi påverkan på nerver , leder, ligament eller muskler . Denna smärta kan börja under kemoterapi och kan bli gradvis sämre med varje session . Smärtan kan pågå under ett år eller mer efter behandlingen upphör , men så småningom kommer det att försvinna . Icke-steriodal antiinflammatoriska läkemedel (NSAID ) , till exempel över- the-counter mediciner smärtlindring som Tylenol , opiater och tricykliska antidepressiva medel kan användas vid behandling av denna smärta .

Tamoxifen , ett läkemedel som används i kampen mot bröstcancer , har särskilt identifierats som orsakar stelhet och smärta som liknar artrit . Återigen , kan NSAID vara till hjälp , och om dessa over-the-counter behandlingar inte hjälper, kan din läkare förskriva en starkare smärtstillande som en opiat .

Bröstimplantat efter en rekonstruktion kan också orsaka smärta i och kring benen i bröstkorgen .

Behandlingar för icke- metastatisk skelettsmärta omfatta sjukgymnastik för att bygga styrka , massage eller värme . Yoga och simning kan rekommenderas eftersom dessa aktiviteter stärker muskler och vävnad utan att beskatta kroppen . I slutändan kan dock tid vara det bästa botemedlet .
.

benmetastaser Pain

Skelettsmärta kan också tyda på att cancern har spridit sig till skelettet . Benet är ett vanligt platsen för metastaser bröstcancer och cancer i benet tenderar att orsaka smärta . Lokala extern strålbehandling har visat sig effektiv hos cirka 85 procent av patienterna vid behandling av skelettmetastaser och ge smärtlindring . Tamoxifen kan också bidra till att minska eller eliminera cancerceller i ben .

Vissa bisfosfonater som Zometa eller Aredia kan också hjälpa behandla skelettsmärtor genom att stoppa eller bromsa benförstöring från metastaser och att hålla kalcium i blodet på en normal nivå . Anti-inflammatoriska mediciner eller opiater kan också behandla smärta .

Nya behandlingar

De flesta av metastaserande skelettcancer börjar med bröstcancer som primär cancer . Ungefär hälften av frakturer orsakade av cancer hos patienter med primär bröstcancer . Nya behandlingar , bland annat bisfosfonater som beskrivs ovan , har förbättrat prognosen för bröstcancerpatienter med skelettmetastaser. Dessa läkemedel kan hjälpa långsam eller till och med stoppa tillväxten av cancer i skelettet och kan skydda patienten från ben skador eller frakturer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.