prostatacancer jämfört med skelettcancer

Det finns hundratals olika cancerformer , inklusive ben cancer och prostatacancer. De har olika egenskaper , och medan både är dödliga , är prostatacancer mycket mer utbredd och orsakar fler dödsfall än skelettcancer

Identification

Bone cancer är en elakartad tumör som har sitt ursprung i benet eller har sitt ursprung någon annanstans i kroppen och sprider sig till skelettet . Bone cancer som sprider sig från en annan del av kroppen kallas " sekundär skelettcancer . " Prostatacancer börjar i prostatakörteln, som är en del av det manliga reproduktiva systemet och ligger mellan urinblåsan och ändtarmen .

Symtom

skelettcancer orsakar smärta och svullnad i närheten av ett ben , men dessa symtom kan orsakas av andra ben villkor . Prostatacancer symtom urinvägsproblem , erektil dysfunktion, och blodig urin eller sperma .

Detection

Bone cancer upptäcks genom en fysisk undersökning och ett diagnostiskt test som en x-ray eller skelettscintigrafi . Screeningmetoder för att upptäcka prostatacancer inkluderar en rektal examen och ett blodprov .

Vem Den drabbar

Osteosarcoma och Ewing sarkom familj av tumörer är ben cancer som oftast drabbar unga människor under 19 års ålder . Chondrosarcoma är en typ av skelettcancer som drabbar vuxna över 40 år . Prostatacancer är vanligast hos äldre män .

Statistik

Enligt National Cancer Institute , ben cancer står för uppskattningsvis 1. 470 dödsfall varje år i Förenta Staterna , medan prostatacancer fordringar livet av mer än 27. 000 amerikaner . Det finns också nästan 190. 000 fler nya fall av prostatacancer än skelettcancer varje år .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.