Vilka tecken och symtom på skelettcancer i axlar ?

Överarmsbenet nära axeln är en frekvent plats för vissa typer av ben cancer . Det finns många tecken och symtom som används för att diagnostisera ben cancer , men ingen av dem ensam kan indikera sjukdom . Att fullfölja hela bilden och ge en korrekt diagnos, anamnes , laboratorieprover och radiologiska undersökningar är nödvändiga .

Smärta

Smärta är ett vanligt klagomål från människor med skelettcancer . De känner oftast en molande , ömmande värk som ofta vaknar dem på natten . Denna smärta kan förvärras av aktivitet . Ibland smärta kan vara allvarliga om skada uppkommer till ett ben som redan har en tumör . Till exempel en fraktur som uppstår vid platsen för tumören , till exempel på överarmsbenet nära axeln kan betyda olidlig smärta för patienten .

Fever

Feber av okänd orsak bör övervakas noggrant . Ibland tumörer kan orsaka feber som kroppen försöker att bekämpa infektioner. Feber kan tyckas obetydlig , men om det fortsätter i oförminskad skala , är det dags att hitta den bakomliggande orsaken .

nattliga svettningar

Nattsvettning ofta sammanfaller med feber . Patienter som får nattliga svettningar vaknar från en orolig sömn för att hitta sig dränkt i svett . En incident som denna kunde vara obetydlig , men ytterligare episoder motiverar ett besök på kliniken .

Ömhet

Området runt överarmen eller axeln kan kännas ömma vid beröring . Ibland tillskriver ömhet för alla lyft , övning eller extra varvet arbete de gjorde den veckan . Men om känslan inte försvinner efter några dagar eller så för vila , kan det vara dags att få det kontrollerat .

Svullnad

Svullnad vid armen ben nära axeln är ett tecken på eventuella ben cancer . Tumörer och frakturer kommer att orsaka den omgivande vävnaden att svälla . Om det inte finns några andra omständigheter som kan ha orsakat armen svälla , få det kontrollerat .

Rodnad

Om du undersöker överarmen , skjorta , i spegeln och märker rodnad runt där smärtan är , detta kan vara ett symtom av skelettcancer . Om det inte finns någon anledning att armen skulle vara röd , boka tid för att få det tittat på .

benfraktur

ett ben som plötsligt snaps eller frakturer med liten orsak är en indikation på att något är fel . Ofta platsen för brottet är där tumören ligger . Till exempel , om du kastar en boll och armen frakturer , kan röntgen visa mer än bara en paus .

Viktminskning

Oförklarlig viktminskning är ibland ett symptom i ben cancer . Oförklarlig viktminskning förekommer utan avsikt och utan att hålla tillbaka på födointag .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.