skelettcancer av skenbenet symtom

Medan andra former av cancer kan börja någon annanstans och spred sig till ben , är skelettcancer anmärkningsvärt eftersom det har sitt ursprung i ett ben och kan spridas till andra delar av kroppen . Den överlägset vanligaste typen av skelettcancer kallas osteosarkom . Osteosarkom tenderar att påverka längre ben , såsom skenbenet och benen i låret och armar . Eftersom osteosarkom tenderar att utvecklas från de celler som bidrar till att växa ben , är det en vanlig cancer i tonåren och barn , vars ben , särskilt deras ben ben , fortfarande växer .

bensmärta

Bensmärtor är i allmänhet den tidigaste symptom på denna sjukdom . Smärtan kan vara värre under träning eller på natten . Många gånger är detta ignoreras eftersom det är hänföras till antingen muskel stam eller växtvärk . Skillnaden är att denna smärta inte kommer att förbättra med vila .

bensvullnad

Ett annat symptom av skelettcancer av skenbenet är svullnad . Svullnaden kan omfatta hela benet eller det kan vara mer lokal . Om det har vuxit tillräckligt stort , kan tumören också visas som en svullnad .

Haltande

På grund av smärta eller svaghet i ben eller armar, som orsakas av cancer , kan personen utveckla en lätt halta i de drabbade änden.

Trötthet och anemi

Människor med ben cancer kan känner dig ovanligt trött och får blodbrist på grund av förlusten av röda blodkroppar . Detta beror vanligtvis på att järnbrist .

Fever

En av de vanligaste symptomen på cancer är en feber . Oförklarlig feber , även en låg feber , som kvarstår trots behandling kan vara ett tecken på något allvarligt .

fraktur i Tibia

Ett brott är ofta så att denna typ av skelettcancer upptäcks . Detta inträffar oftast på grund av sjukdom har försvagat ben till den grad att det är mer skört än vanligt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.