tecken och symtom på skelettcancer i armen

Primär skelettcancer , där en tumör har sitt ursprung i benet , är relativt sällsynt . National Cancer Institute uppskattar att det var färre än 2600 fall av primär skelettcancer i USA under 2009 . Vissa typer av skelettcancer som osteosarkom , är vanligare hos barn och unga vuxna . De flesta fall av skelettcancer förekommer i de långa benen i arm och ben , enligt Mayo Clinic . Tecken och symtom på ben cancer är oftast lokaliserad i området av tumören .

Smärta

Det vanligaste symtomet på skelettcancer i armen är smärta i det drabbade området. Enligt American Academy of ortopediska kirurger , är smärtan ofta tråkig och värk i stället för vassa , och det kan eller inte kan förvärras efter aktivitet . Vila och smärtstillande medel kan göra någonting för den smärta som kan vara värre på natten . Smärtan kan gradvis bli värre eftersom tumören växer . Området kan också känna anbud , som om det är blåslagen .

Svullnad

När cancern växer i armen , kan orsaka svullnad . Svullnaden kan bli sämre om tumören ligger nära ett gemensamt , till exempel armbågen eller axeln, och orsaka stelhet , vilket gör rörelsen svårt . Det kan också finnas tryck i området . Ibland ben cancer kan yttra sig som en smärtfri massa , där en knöl eller svullnad är det enda symptomet .

Brott

När tumören växer kan det försvaga ben i armen , vilket leder till ökad risk för frakturer . Även själva tumören kan växa så stor att utöva tillräckligt tryck för att fraktur i benet på egen hand , är det mer sannolikt scenario en fraktur vid ett fall eller mindre skador . Kidshealth. org säger ben cancer ibland upptäcks efter att du söker behandling för en fraktur .

andra symptom

Bone cancer , liksom andra cancerformer , kan orsaka några symtom på sjukdom . Detta kan inkludera trötthet, feber, nattliga svettningar, anemi och viktnedgång . Förekomsten av dessa symptom kan tyda på att cancern har spridit sig till lymfkörtlarna eller andra organ . Även dessa symtom är vanliga med många andra villkor än cancer , bör du se en läkare om de kvarstår eller om du upplever dem tillsammans med andra symtom skelettcancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.