tecken och symtom på skelettcancer i benen

Flera typer av skelettcancer finns, inklusive Ewing sarkom , osteaosarcoma och chondrosarcoma . Bone cancer kan utvecklas i något ben , men vissa orter är vanligare . Till exempel kan skelettcancer i benen utvecklas i knät med osteosarkom och låret och bäckenet med chondrosarcoma . Primär skelettcancer , där cancer börjar i ben, är sällsynt och står för mindre än en procent av alla cancerfall , enligt National Cancer Institute .

Smärta

När ben cancer utvecklas , är smärta ofta kände i det drabbade ben . Om du har skelettcancer i ett ben ben , kommer du att känna sannolikt smärta i och runt det ben . Du kan också märka att området verkar svullna och är öm vid beröring .
Bone smärta är den vanligaste tecknet på ett ben cancer , men inte alla ben cancer orsakar smärta , enligt National Cancer Institute .

Frakturer

Tumörer i skelettet förstöra den friska vävnaden och kan göra de drabbade skelettet mycket svagare än normalt . Om du har skelettcancer i benen , kan du vara mer benägna att frakturer gör aktiviteter som normalt inte skulle producera en fraktur , eftersom frisk benvävnad är skadad .

Viktminskning

Viktminskning är en annan vanligt tecken på skelettcancer . Men är viktminskning ett tecken på många former av cancer och är också ett tecken på många andra , mindre allvarliga medicinska tillstånd. Om du får oförklarlig viktminskning , besök din läkare för att avgöra en orsak .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.