Retin A mot retinol hudkräm

Retin-A är namnet på ett recept form av vitamin A. Kallas även retinoinsyra-eller tretinoin, det tillverkas av Ortho Dermatologics. Retinol är helt enkelt ett annat ord för vitamin A. Den kan köpas över disk i kosmetiska produkter och vitamintillskott

Retin-A

I synnerhet Retin-A är A-vitamin i sin oxiderad form. Det är allmänt föreskrivs av hudläkare att klara upp acne, minskar fina rynkor, tona mörka fläckar och smidig grov, solskadad hud.

Retinol

Vitamin A är lätt hittas i de livsmedel vi äter, även morötter, pumpa och squash. Det är viktigt för cellers tillväxt och god syn.

Retinol är en mindre potent form av vitamin A. Det är i många over-the-counter akne produkter och ansiktskrämer, särskilt sådana som syftar till att bekämpa hudens åldrande.

Skillnader

Enligt till American Academy of Dermatology, oxiderade former av vitamin A-jag. E. , Retin-A-är mer effektiva på att utföra hud-cell omsättning än retinol. Denna cell föryngring är vad som ansvarar för att förbättra hudens kvalitet och utseende.

Likheter

Retin-A och retinol kan irritera huden. Torrhet, fjällning och rodnad kan uppstå vid användning av antingen ämnet.

Varning

Mayo Clinic varnar A-vitamintillskott om du använder Retin-A. Med både ökar risken för att utveckla vitamin A förgiftning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.