diabetiker riktlinjer för en insulinpump

Många diabetiker har möjlighet att ta emot deras krävs insulindoser genom en insulinpump. Vissa diabetiker är inte bra kandidater för insulinpump. De som inte uppfyller kraven uppmuntras att använda sin insulinpumpar exakt som läkare. Insulinpumpar är medicintekniska produkter som är batteridrivna, slitna utvändigt och användas för att reglera insulin nivåer inom en person. Många försäkringar, inklusive Medicare, täcka kostnader för inköp och användning av insulinpumpar. En persons läkare bör göra det övergripande beslutet om huruvida en insulinpump är ett genomförbart alternativ för en person med diabetes.

Hur de fungerar

Anställa en insulinpump eliminerar behovet av att hålla jämna steg med dagliga insulininjektioner. Insulinpumpar levererar insulin i blodet som behövs. Insulinet levereras från en enhet genom en tunn nål som sätts in under huden. Vanligtvis är nålen hålls på plats under upp till tre dagar innan det rekommenderas att det flyttas till ett annat område på buken eller skinkorna. Nålar kan enkelt ändras eller ersättas av användaren.
personsökare-stora enheten finns en reserv av insulin, en dator och en pump. Digitala displayer är med på de flesta insulinpumpar. Datorn åtgärder exakta mängder insulin och pumpar in den i en persons kropp ger en mycket mer korrekt dos än manuell injektioner. Datorn gör det enkelt för användaren att justera sina insulinnivåer. Använda en insulinpump kan kräva att användaren administrera extra doser i samband med måltid eller vissa andra aktiviteter.

använder insulin Pumpar

Insulinpumpar måste bäras 24 timmar varje dag, sju dagar per vecka med minimala avbrott för att undvika hälsorisker i samband med diabetiker att inte få ordentlig insulindoser. Insulinpumpen själv är ansluten till nålen via en flexibel plastslang speciellt konstruerade för användning i insulinpumpar. Under dagen kan insulinpumpar blir klippt till ett bälte eller förvaras i en ficka. På natten kan insulinpumpar bäras på ett midjeband eller armbindel, hålls nära en persons kudde eller placeras på en nattduksbordet. De flesta insulinpumpar är vattentät, men bör inte placeras direkt under vatten. Under duschar, kan insulinpumpar vara frånkopplad eller placeras i särskilda fall och hängde runt halsen eller en kran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.