hur man föryngra nervskador

Det finns flera typer av nerver i kroppen. Sensoriska nerver (enligt Webmd. com) är de som påverkar huden och musklerna. En person kan drabbas av nervskador på grund av sjukdom som diabetes eller från ett diskbråck spinal skiva. Med rätt behandling kan ibland vara nerver föryngrad eller repareras, särskilt om nerven kommer i kläm och kan lösgjort från benen eller brosk som orsakar kompression

Rejuvenating nervskada


1.
Vila den skadade nerven genom att avstå från all fysisk aktivitet som innebär att viss del av kroppen. Överväg att använda en gemensam stag att immobilisera gemensamma när du sover eller behöver vara rörliga.
2.
Ta anti-inflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen för smärta enligt anvisningarna, vilket är ca varje fyra till sex timmar. Om din nervskador orsakas av ett visst villkor eller sjukdom som diabetes, fråga din läkare om han kan ordinera anfallsskydd läkemedel såsom Carbatrol, Tegretol, eller en av de nyare anti-anfall mediciner som regabalin (Lyrica), gabapentin ( Neurontin) eller topiramat (Topomax).
3.
Applicera en kylklamp direkt till din källa till smärta i 15 till 20 minuter. Upprepa is behandling ungefär var fjärde till sjätte timme under de första dagarna. Efter den första svullnaden har lagt sig, använda en värmedyna eller ta ett varmt bad för att främja blodflödet till det skadade området. Fortsätt att använda värme terapi tills nervsmärta symptomen avtar.
4.
Starta en regelbunden motion rutin som involverar stretching, motstånd övningar och träning. För stretchövningar, börja genom att sträcka den gemensamma musklerna i en riktning och håll i 15 sekunder. Slappna av, sedan sträcka den gemensamma musklerna i den andra riktningen. Utför flera stretchövningar. Sträcka på lederna dagligen.
5.
Massera mjukdelar runt lederna för fem eller tio minuter två gånger per dag. Fortsätta göra massage varje dag.

Tips och varningar


 • Det är viktigt att använda anti-inflammatoriska mediciner och behandlingar is initialt för att minska smärta och svullnad. Vid ett diskbråck där nöp nerver och ischias smärta är vanligt, svullnad och smärta är värre i ett tidigt skede. Ice minskar smärta och inflammation genom att begränsa blodflödet. Värme kommer senare öka blodflödet, vilket medför viktiga näringsämnen och syre som krävs för att läka. Motion kan dra nervskada till följd av alla förhållanden. Träning ökar blodflödet gör som massage, som kan koppla smärtsamma nervändar.
 • aldrig tillämpa is direkt på huden. Dessutom alltid kontrollera med din läkare innan du börjar en övning rutin.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.