hur man kan bota en nervös mage

Har du ofta får en obehaglig magsjuka? Det verkar aldrig vara någon smärta eller kräkningar, men är orolig mage och aptitlöshet förbryllande nog. Länge krävt en nervös mage många läkare att hänvisa till villkoret som colon irritabile. Det kan vara svårt att bota en nervös mage sedan utlöser varierar så mycket mellan individer, men trots det finns några generella steg som hjälper de flesta att bota en nervös mage
1.
Försök att undvika eller minimera stress. Ärligt talat bedöma ditt liv och försöka avgöra vilka situationer de flesta göra dig upprörd.
2.
Ät mindre tätare måltider. Stora tunga måltider tenderar att orsaka mer buken uppblåsthet och fullhet som alla leder till en nervös mage.
3.
Undvik koffeinhaltiga produkter. Choklad, kaffe och cola kan vara tilltalande för smaklökarna, men koffein är ett njutningsmedel och kan ofta bidra till en nervös mage.
4.
föra en detaljerad matdagbok för att dokumentera vilken mat verkar orsaka dina symtom från buken. För vissa människor är det fet stekt mat, medan den för andra är det kryddad mat. Ändra din kost är det enklaste sättet att bota en nervös mage.
5.
Börja ta ett OTC Lactobacillus tillägg dagligen. Genom att främja en balans av hälsosamma bakterier i tarmarna du ofta kan minska symtomen av en nervös mage samt uppblåsthet, gasbildning och förstoppning.
6.
Köp pepparmynta kapslar olja i en hälso- mataffär. Vanligtvis tolereras väl pepparmynta olja har påvisats i medicinska studier för att faktiskt hjälpa till att minska eller bota en nervös mage.
7.
Införliva avslappningsövningar i ditt liv. Välj yoga, meditation eller regelbunden motion för att lindra stress och hantera en nervös mage.

Tips och varningar


 • Om du tror att du har en nervös mage, utan även får symtom såsom kräkningar, feber, frossa, nattliga svettningar, diarré eller viktminskning då är det viktigt att se en läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.