hur man kan hjälpa familjemedlemmar drog Rehab

När familjemedlemmar genomgår droger rehab, oavsett om de är sluten eller öppenvård, kommer de att behöva hjälp och stöd av sin familj för att lyckas med att bryta ut ur missbruk. Du kanske upptäcker att du inte vet vad man ska göra för att hjälpa de anhöriga att upp slutade beroende av en drog av något slag, särskilt om det en ren tillfällighet på grund av en olycka som de blev beroende
1.
Var en god lyssnare. För vissa i droger rehab, med någon de litar på att höra dem och lyssna på deras problem kan hjälpa. Den som genomgår drog Rehab sannolikt försöker sluta sitt missbruk, men när familjen inte ens lyssna till deras behov, kan de bli deprimerade och då kanske de känns mer som de behöver drogen för att leva. För vissa är depression en stor faktor i att bli beroende av droger.
2.
Försök att vara förstående. Det spelar ingen roll om din familjemedlem blev beroende genom sin egen felaktiga handlingar eller om det var en olycka och de blev beroende av ett recept. Om du är en förståelse person, även om du är sträng mot dem, kommer de inser till slut att du försöker att hjälpa dem.
3.
Har aldrig ge efter för krav från dem att ge dem sina läkemedel. Oavsett vilken form deras krav kan komma i och speciellt när de först genomgår droger rehab, kommer de att känna återtag och de kan bli våldsamma eller kanske tigga eller ens försöka övertala dig att droger är bra för dem. Ge inte efter och låta dem ha drogen. Detta kommer inte att hjälpa dem och det ska bli i slutändan skadligt för deras hälsa.
4.
Se till att du följer eventuella anvisningar från sin läkare. Om de är i poliklinisk drog Rehab du kan ha mer instruktioner att följa än någon som är i en sluten drog Rehab centrum, men oavsett hur många instruktioner ges, bör du se till att du följer dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.