Hot & Cold behandling för hemorrojder

Hemorrojder är en obehaglig och smärtsamt tillstånd som utvecklas när vener i nedre rektum och anus blir inflammerade. Enligt Mayo Clinic, hemorrojder, även känd som pålar, är en av de vanligaste sjukdomar och drabbar nästan hälften av alla vuxna med den tid de fyller femtio. De är otroligt behandlingsbara, både genom medicinering och kirurgisk väg, men ett bra sätt att lindra smärtan hemma är med varmt och kallt behandling

Symtom

hemorrojder som uppträder inom de ändtarmen normalt inte orsakar allvarliga symtom, även om tunga sila när man försöker gå på toaletten kan leda till att hemorrhoid blödning. Ibland dessa hemorrojder kan sticka ut genom anus, vilket kan orsaka svår smärta och obehag. Andra möjliga symtom på hemorrojder inkluderar svullnad runt området av anus, klåda, blodig avföring och läckage av avföring från anus. Om du upplever något av symptomen, bör du rådfråga en läkare omedelbart. Mellan dina besök, men du kan använda varma och kalla behandling i hemmet för att ge några lättnad.

Varma och kalla Behandling

Förutom grundläggande god hygien, såsom att hålla anus rena och använda OTC- receptfria läkemedel krämer, med varma bad eller om kalla kompresser kan bidra till att ge lindring av smärta och obehag. Enligt Medline Plus, kan ett varmt SITTBAD hjälp. Detta innebär att sitta i varmt vatten i 10 till 15 minuter åt gången. Alternativt föreslår Mayo Clinic som du använder en kall kompress på ren anala området, vilket kan hjälpa till att lindra obehag och stöd i att lindra svullnaden. Det bör dock noteras att dessa inte kommer att bota de hemorrhoid, utan bara ge ett minimum av komfort när det är som behandlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.