hur man kan bli av sårskorpor och ärr

Strejkbrytare är täckt formation som utgör toppen av ett sår under läkningsprocessen. Utformat för att hålla bakterier och bakterier från att invadera såret och ledande infektionen kan de fula. Felaktig vård av sårskorpor kan leda till permanent ärrbildning. Det finns metoder som du kan använda för att hjälpa till att läka sårskorpor snabbare och minska risken för otäcka ärr
1
. . Undvik frestelsen att plocka din sårskorpor. Plocka sårskorpor öppna inte bara utsätter klippa till bakterier, men håller det från att läka ordentligt och kommer så småningom att leda till ärrbildning.
2.
Håll sårskorpan fuktig genom att tillämpa en varm, våt komprimera en till två gånger om dagen. Detta kommer att bidra till att främja läkning genom att låta huden under sårskorpan att regenerera.
3.
Applicera en antibiotisk salva till sårskorpan mellan soakings för att hålla den från härdning.

4.
Tala med din läkare om kemisk peeling för sårskorpor och ärr. Kemisk peeling tar bort det översta lagret av huden, men kan leda till vissa missfärgning av huden. Vid svår akne sårskorpor och ärrbildning, är detta ett sätt att uppnå en smidig lagret av huden.
5.
Tänk med microdermabrasion behandlingar. Liksom kemisk peeling, avlägsnar microdermabrasion det översta lagret av huden, vilket gör att huden att regenerera. Det kan resultera i missfärgning av huden.

Tips och varningar


 • Metoder för behandling kan variera, beroende på djupet av ärr.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.