kan du bli utsatt för HPV och inte vara smittad?

Humant papillomvirus (HPV)-infektion är en sexuellt överförbar infektion i huden på könsorganen av män och kvinnor. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, 20 miljoner amerikaner är smittade med HPV vid någon tidpunkt, med 6 miljoner smittade och varje år

HPV

HPV är ett virus som är nära besläktad med herpes. Det infekterar en person från hud mot hud kontakt och kan ligga vilande ett tag innan ytan som skador i underlivet och urinvägarna område hos både män i kvinnor. Hos vissa kvinnor kan HPV-infektion leder till livmoderhalscancer.

Exponering

Du kan exponeras för HPV om du har hud mot hud kontakt med en smittad person. Det är inte nödvändigt för att kontakten ska sexuella, och den smittade personen inte behöver ha aktiva lesioner att smitta andra.

HPV-sjukdom

Många människor utsätts för HPV tydlig naturligt viruset från kroppen utan några symptom. Det är inte att säga att HPV exponering inte ledde till infektion eller att viruset inte orsaka en förändring i deras hudceller, vilket placerar dem löper större risk för livmoderhalscancer.

Immunitet

Immunförsvaret varierar från en person till en annan. Så att folk reagerar olika på infektion. Vissa kan ha full symtom av infektionen, medan andra kommer knappt märka det. Men varför chansa?

HPV Förebyggande

Ett vaccin mot HPV är licensierad i USA för män och kvinnor åldrarna 9 mot 26. Korrekt användning av kondomer och andra säkra sexuella praktiker bidrar till att förhindra infektion med HPV.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.