långsiktiga effekter av värktabletter

Värktabletter inkluderar over-the-counter produkter som ibuprofen och receptbelagda läkemedel från opiater familjen. De långsiktiga effekterna av värktabletter varierar beroende på typ av medicin, allmän hälsa hos patienten och andra faktorer

Tolerans

Tolerans är kroppens reaktion på upprepade doser av ett ämne. När det tas ofta för kroppens tolerans opiat värktabletter ökar, vilket leder till minskad effektivitet av drogen.

Missbruk och narkotikamissbruk

Opiat läkemedel kan orsaka både fysiskt och psykiskt beroende. Missbruk och beroende är bland de största riskerna i samband med långvarig användning av receptbelagda smärtstillande medel.

Blödningar i magen

Over-the-counter mediciner från den icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NASID) familj, till exempel ibuprofen och acetylsalicylsyra ökar risken för gastrointestinal blödning, enligt narkotika. com. De som löper störst risk för gastrointestinal blödning är äldre och de som dricker eller tar NSAID regelbundet.

Förstoppning

Förstoppning är bland de vanligaste biverkningarna av opiater som morfin, enligt emedtv. com. Förstoppning inträffar på grund av långsammare intestinal rörelse och kan behandlas med fiber kosttillskott och laxermedel.

Varning

Det finns många möjliga utfall för långvarig användning av smärtstillande medel. För att undvika oönskade konsekvenser, tala med din läkare om din behandling alternativ för smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.