viral hudsjukdom

Det finns virus att infektera alla organ i människokroppen. Vissa organ infekterar levern, andra i magen. Ett brett utbud av virus infekterar huden och är mycket som kan överföras från en person till en annan

Tecken och symptom

Viral hudsjukdomar närvarande som olika typer av utslag. Vissa utslag är enkla rodnad och värme i huden. Andra visar upp som röda bulor med eller utan vätska inuti dem. Feber kan eller inte kan följa med utslag.

Vattkoppor

Vattkoppor är en virussjukdom hudsjukdom som orsakas av varicella-virus. Även om det finns ett vaccin mot det, är vattkoppor fortfarande vanligt hos barn. Utslagen presenterar som vätskefyllda knölar i första hand kring stammen och något i ansiktet och armar.

Herpes

herpes simplex 1 presenterar som skador i ansiktet och huvudet. Herpes simplex 2 presenterar som skador i underlivet. Båda är obotliga, men finnar kan kontrolleras genom medicinering.

Mässling

Mässling är en sjukdom som orsakas av infektion med röda hund-virus. Utslagen från mässling presenterar som stora fläckar som är platt och omfattande i hela kroppen. Precis som med vattkoppor, mässling är förebyggas med vaccin.

Smittkoppor

Smittkoppor är en förebyggas med vaccin sjukdom som har utrotats sedan 1970-talet på grund av utbredd användning vaccin. Det är dock rädd att det skulle kunna användas som vapen. Smittkoppor utslag liknar vattkoppor, men smittkoppor utslag är dominerande i ansikte och armar och inte så mycket stammen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.