hur man kan bli av psoriasis & excema

Psoriasis och eksem är hudåkommor som visas så tjock, torr, fjällig, sprickor, röda fläckar på huden på olika delar av kroppen. Psoriasis anses vara en immunsystem sjukdom, och utgår från en ärftlig gen. Det verkar oftast mellan åldrarna 15 och 35. Eksem kan visas i alla åldrar och drabbar både kvinnor och män. Man tror att det kan vara en ärftlig sjukdom. Om eksemet är kronisk, överdriven repor kan leda till att huden blir infekterade, vilket kan orsaka väller och inflammation. Varken tillstånd är smittsamt. Det finns några saker som individer kan göra för att bli av med obehagliga symptom i samband med dessa hudåkommor

Psoriasis


1.
Hålla huden återfuktad dagligen för att hjälpa till att läka huden och minska psoriasis symtom. Vissa moisturizers kan täckas, eller ockluderad, med plastfolie eller strumpor bomull för extra fukt lagring. Konsultera en läkare innan du testar det här med medicinska produkter.
2.
Använd salicylsyra direkt på angripen hud. Salicylsyra hjälper mjuka upp huden genom att ta bort det yttersta lagret av hudceller för att ta bort de tabeller som orsakas av detta tillstånd. Lämna inte salicylsyra för länge eller kommer det att bränna huden. Salicylsyra kan erhållas på apotek. Läs enskilda paket för specifika behandlingsduration och instruktioner.
3.
Prova mot klåda produkter såsom calamin lotion, kamfer, mentol, eller hydrokortison. Dessa kan vara till hjälp för att minska klådan, men de har också varit känt för att göra torrhet och irritation värre.
4.
Bada i ett vatten som innehåller 1 kopp havregryn, Epsom eller havet salt i 15 minuter, sedan omedelbart återfuktar eller olja i huden som lindrar och mjukar upp huden.
5.
Tänk ljusbehandling (ljusterapi), som exponerar huden till specialiserade ljus som efterliknar naturligt solljus. Denna behandling hjälper till att återställa kroppen rytmer och hormoner, och balanserar ut oegentligheter, såsom immunförsvaret oegentligheter som orsakar psoriasis. Dessa behandlingar varar vanligtvis cirka 30 till 45 minuter och kan göras hemma med en specialiserad ljusterapi lampa eller på en läkarmottagning.
6.
Vissa livsmedel och kosttillskott, såsom fisk oljor, mariatistel, jättenattljusolja, vitamin D, vitamin A, soja, nötter, tranbär och choklad, bidrar till att stärka immunförsvaret och minska psoriasis symtom.
7.
Lägre stressnivåer, dricker alkohol med måtta, och begränsa solen för att undvika utlösande symtom. Också hålla huden ren och återfuktad.

Eksem


1.
Undvik sura livsmedel, vilket kan utlösa symtom. Äta bitter mat och lägga gurkmeja i livsmedel, eller används direkt på huden, rekommenderas för att lindra symtomen
2
Applicera en vild mandel juice, linolja och limejuice blandning. . en Karanja frön och citronsaft blandning, eller en blandning av en del sesamolja, en del gurkmeja och 16 delar Arka på huden. Du kan också koka Banyon träd skal och dricka det eller använda det på huden. Dessa kommer att lindra klåda och torrhet i huden.
3.
Undvik extrema klimatförändringar, parfymerade tvålar, varma bad vatten, ull kläder, starka rengöringsmedel, sur mat och tighta kläder om möjligt. Kom ihåg att inte repa eksem.
4.
Överdriven stress, allergiska reaktioner, fluktuationer hormon och graviditet kan utlösa eksem symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.