LYRICA behandling av fibromyalgi

Lyrica (pregabalin) är en kramplösande används för att behandla nervsmärta. Det är det första läkemedlet som godkänts av FDA för behandling av fibromyalgi och kan vara effektiva för att minska smärta i samband med sjukdomen

Använder

Lyrica är föreskrivna för att minska nervsmärta och förbättra rörligheten hos patienter med fibromyalgi. Andra användningsområden inkluderar behandling av epileptiska anfall, diabetes nervsmärta och den smärta som följer med bältros.

farmakologi

Lyrica är ett strukturellt derivat av signalsubstansen GABA, enligt rxlist. com. Det är tänkt att fungera genom att minska onödiga elektriska signaler som orsakas av dysfunktionella nerver och därigenom minska fibromyalgi.

Biverkningar

Liksom alla läkemedel, kan LYRICA orsaka oönskade biverkningar. De vanligaste rapporterade biverkningarna för Lyrica inkluderar dåsighet, muntorrhet, förstoppning och yrsel.

Rättsliga status

Lyrica är godkänt av FDA för behandling av fibromyalgi. Den finns med receptbelagda och är klassad som en kategori V läkemedel (lägsta risken för missbruk och beroende) av DEA.

Varning

Enligt emedtv. com, Lyrica och andra antiepileptiska läkemedel ökar risken av självmordstankar och beteenden. Om du upplever depression eller tankar på självskada efter start Lyrica, omedelbart söka läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.