hur man öka östrogennivåerna

När östrogen nivåerna är ur balans, kan det ha en betydande effekt på kroppen. Låg östrogen är vanligt i klimakteriet, men det är också vanligt vid tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom, en endokrin sjukdom som drabbar ungefär en av tio kvinnor i USA. Reglering östrogennivåer kan uppnås genom kost, naturliga tillskott, eller receptbelagda läkemedel, t. ex. p-piller
1

Diskutera orolig för din hormonbalans med din läkare. Han eller hon kan utföra blod arbete för att mäta din östrogennivåerna för att föreskriva den bästa behandlingen. Detta blod arbetet utförs tidigt i menstruationscykeln, vanligen på eller omkring den tredje dagen, eftersom östrogen är det hormon som dominerar den tidiga delen av cykeln.
2.
Din läkare kan rekommendera ett recept p-piller för att balansera din östrogennivåerna. Denna metod för hormonbalansen är lämplig för premenopausala kvinnor som inte är ute efter att bli gravid. Receptbelagda piller innehåller östrogen och gulkroppshormon. De reglerar menstruation, se till att livmoderslemhinnan skjul regelbundet, vilket minskar symptomen av ett hormon obalans, såsom akne eller fet hud.
3.
Fråga din läkare om ett recept östrogen tillägg, såsom Premarin. Dessa tillägg används ofta för kvinnor som upplever klimakteriet. De ges i samband med ett progesteron komplettera och bidra till att reglera och ersätta kroppens hormoner för att minska symtomen av östrogen obalans.
4.
Lägg soja till din diet genom att äta soja-rika livsmedel eller ta ett naturläkemedel soja tillägg. Äta soja livsmedel som tofu kommer att öka din östrogennivåerna. Dessa livsmedel innehåller sojaisoflavoner, som ökar östrogen produktionen. Sojaisoflavoner finns också som ett supplement piller. När du använder växtbaserade tillägg, bör du rådfråga fortfarande en läkare, eftersom en överkompensation kan leda till höga östrogen nivåer, vilket kan fördröja mens och förhindra befruktning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.