interventioner för Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är en form av demens, den progressiva (värre med tiden) förlust av hjärnans funktion, som kännetecknas av bildning av onormala proteiner inlåning i hjärnan. Trots att det inte finns något botemedel mot Alzheimers sjukdom, erbjuder medicinering en fördel för vissa drabbade

kolinesterashämmare

Enligt American Academy of Family Physicians, det finns en ökning av hjärnans kemiska butyrylkolinesteras vid Alzheimers sjukdom, vilket bidrar till döden av hjärnceller. Kolinesterashämmare, som kontrollerar detta enzym, är de främsta klass av läkemedel mot Alzheimers sjukdom

Typer

Mayo Clinic rapporterar att två olika kolinesterashämmare finns:. Rivastigmin (märke, Exelon) och galantamin ( varumärke, Razadyne).

Betydelse

Även kolinesterashämmare hjälpa några Alzheimers sjukdom lider, Mayo Clinic rapporterar att upp till 50% av personer rapport någon fördel av att ta dessa mediciner.

biverkningar

Biverkningar av kolinesterashämmare inkluderar, enligt Mayo Clinic, diarré, illamående och kräkningar.

Memantin

Ett annat läkemedel, memantin (varumärke, Namenda) är tillgänglig för att behandla Alzheimers sjukdom. Detta läkemedel skyddar hjärnceller mot skada till följd av hjärnans kemiska glutamat (som naturligt förekommande men blir giftigt på grund av beta-amyloid inlåning som sker med Alzheimers sjukdom), enligt Mayo Clinic.

Överväganden

De eventuella biverkningar av memantin är yrsel och en ökning av agitation och vanföreställningar, enligt Mayo Clinic.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.