livsmedel för lågt antal blodplättar

När kroppen utsätts för en skada och börjar blöda, kallade färglös klibbiga ämnen trombocyter levra att stoppa blodet. Om du har ett lågt antal blodplättar, är det svårare för blodet att levra sig. Det finns flera livsmedel som du kan äta som kan hjälpa dig att öka antalet blodplättar i blodet, men du bör alltid se dig läkare för uppföljning av tillståndet.

feta livsmedel

All mat som innehåller bra fetter kommer att bidra till att öka blodplättar i blodet. Fisk innehåller hälsosamt omega-3 fetter som bygger upp immunförsvaret och hjälpa dig att övervinna din låga trombocyter. Bra alternativ inkluderar lax, tonfisk, linfrö olja och ägg från frigående höns. Omega-3 fettsyror är inte produceras i kroppen, men när kompletteras genom livsmedel eller vitaminer, kan de hjälpa till att bekämpa sjukdomar och även cancer. Det kan vara en viktig aggregator blodplättar när du lägger en servering eller komplettera dagligen i din kamp mot lågt antal blodplättar.

bladgrönsaker

Dark, gröna bladgrönsaker såsom grönkål, broccoli och spenat är laddade med antioxidanter. Dessa grönsaker har också vitaminer och mineraler som minskar inflammation och har varit kända för att hjälpa räkna öka blodplättar. Köper endast ekologiska greener, eftersom trädgård grönsaker som är kommersiellt odlas har varit kända för att vara lastade med bekämpningsmedel, vilket kan skada din kamp mot lågt antal blodplättar. Bladgrönsaker bidra till att ge din kropp en chans att läka, vilket gör det möjligt att öka produktionen av trombocyter.

lila frukter

Alla mörka bär, främst blåbär, innehåller fytonäringsämnen, som neutralisera fria radikaler i kroppen. Dessa Fria radikaler är instabila molekyler som orsakar åldrande och inflammation i kroppen. Genom att bara lägga till några portioner bär per dag, kan du hjälpa din kropp att reparera och bekämpa cellskador samt stöd i kampen mot blodsjukdomar såsom lågt antal blodplättar. Ekologiskt är alltid ett bra val när man väljer allt råmaterial eller naturligt odlad mat, bland annat bär.

ekologiska grönsaker

Ekologiska grönsaker, särskilt tomater, är laddade med antioxidanter som hjälper till att bekämpa sjukdomen. Tomater innehåller lykopen, som inte är vanligt förekommande i andra livsmedel. Tomater ses ofta som en super mat eftersom de är laddade med kalium och vitamin C. De är låga i kolesterol, natrium, kalorier, är en fettfri mat och är extremt höga i vattenhalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.