vad är klass 1 meningiom?

Meningiom är tumörer som växer i hjärnhinnan-de tre skikten av membran som skyddar hjärnan och ryggmärgen. Meningiom har delats in i tre kvaliteter av Världshälsoorganisationen

Beskrivning

Grade 1 meningiom är långsammast växande och oftast botas. Tumören kan växa inåt och trycka på områden i hjärnan eller ryggmärgen

Typer

Följande nio typer av Grade 1 meningiom är. Meningiothelial, Transitional,
Fibrer, Psammomatous, Angiomatous, Microcystic, sekretorisk , Lymphoplasmacyte-rika och Metaplastic meningiom. Alla Grade 1 tumörer anses godartade.

Orsaker

meningiom tyder på att celler i hjärnhinnorna har ändrats. En möjlig orsak är överdriven exponering för röntgenstrålning. Eftersom honor lider mer av meningiom än män, läkarna tror det kan finnas en hormonell länk. En relation mellan tumörer och skallskador undersöks också.

Symtom

Tecken på meningiom krampanfall, huvudvärk, förlust av syn eller svaghet i armar och ben. Symtom som minnesförlust eller ostadighet förekommer ofta över tiden.

Behandling

Om tumörerna inte upphov till symtom, de kan övervakas med CT, MRI och undersökningar. De föredragna behandlingen är kirurgiskt avlägsnande av tumören. Om operation är inte ett alternativ, är tumörer som behandlas med strålning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.