Celexa för smärtlindring

Fibomyalgia är ett tillstånd som orsakar smärta över hela kroppen och oförklarade utmattning. Enligt Mayo Clinic, är läkare börjar att förskriva antidepressiva medel, som Celexa, för att minska smärtan från detta villkor. Forskare försöker att lära sig mer om orsakerna till detta tillstånd kan dock familjens historia och kön spelar roll. Kvinnorna är mer benägna att ha fibromyalgi, och villkoret vanligtvis visas i mitten av vuxenlivet, enligt Mayo Clinic. Att tala med din läkare om Celexa för smärtlindring kan hjälpa.

Celexa på Pain

Enligt Mayo Clinic, kan antidepressiva vara bra att minska fibromyalgi smärta. Det kan också främja sömn och minska tröttheten. Detta läkemedel verkar genom att öka serotonin i hjärnan, som verkar för att minimera smärta hos patienter.

Biverkningar

Precis som många mediciner, har Celexa risken för biverkningar, som illamående, kräkningar och muntorrhet. Yrsel, sömnlöshet och agitation kan också upplevas. Kontakta din läkare om du får biverkningar av denna medicin.

också tala med din läkare om alla andra mediciner du tar. Celexa har potential att interagera med receptbelagda mediciner och kosttillskott.

Andra behandlingsalternativ

Om Celexa inte fungerar för dig, det finns andra behandlingsalternativ för att hantera smärta, enligt Mayo Clinic. Anfallsskydd läkemedel, såsom Neurontin och Lyrica, kan vara till hjälp att hantera fibromyalgi. Analgetika, såsom Tramadol och Naproxen kan minska stelhet och smärta som orsakas av detta tillstånd.

när man ska ringa en läkare

Tyvärr tar behandling för fibromyalgi lite trial and error. Om symtomen inte blir bättre, och störa dig möjlighet att arbeta eller funktion i hemmet, kontakta din läkare omedelbart. Hon kanske kan ändra din behandling planera och hitta en lösning som är mer effektiva och återställer din förmåga att fungera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.