behandling för bicipital radiella bursit

Bicipital radiella bursit är ett tillstånd där de små, vätskefyllda blåsor som skyddar lederna bli inflammerad eller irriterad. Skador, artrit eller en infektion kan orsaka bursit. Även om det är en otroligt smärtsamt tillstånd, är det lätt att behandla

Vila, Immobilisering och Ice

För enkla fall av bicipital radiella bursit, läkare rekommenderar generellt flera dagar av vila och immobilisering av armbåge. Tillämpa is till armbågen kommer att bidra till att minska svullnad och förbättra rörelseomfång.

anti-inflammatorisk behandling

Läkare också kommer att förskriva antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen för att minska svullnad och hantera smärtan av bicipital radiella bursit. I mer allvarliga fall av bursit, kommer läkare ibland ordinera kortikosteroider eller ens injicera det drabbade området med steroider för att hantera smärtan och lindra inflammation.

Artroskopisk Excision

I vissa komplicerade fall av bursit kan läkare rekommendera artroskopisk excision av den svullna Bursa. En artroskop är en liten kamera att läkaren kan infoga att visa det drabbade området och klipp ut den drabbade vävnaden. Ibland läkare kommer att rekommendera artroskopi som ett sätt att få en närmare granskning av det drabbade området innan man rekommenderar öppen kirurgi.

Behandling med antibiotika

För fall av bicipital radiella bursit orsakas av en infektion kommer läkare vanligtvis förskriva antibiotika för att angripa infektion, att tillsammans med andra behandlingar hantera smärta och svullnad. Vanligtvis när infektionen går bort, så gör svullnad och smärta

kirurgisk excision

För komplicerade fall av bicipital radiella bursit, samt av återkommande fall av bursit kan läkare rekommendera kirurgisk excision -. Öppen kirurgi-att ta bort den drabbade vävnaden. Läkare besluta sällan närma bursit med öppen kirurgi, reservera detta behandlingsalternativ för allvarliga fall som inte svarar på mer konservativa behandlingsmetoder eller för återkommande ärenden som fortsätter att orsaka patienten smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.