livsmedel som hjälper HDL nivåerna

HDL står för High-density lipoprotein, och det är också känd som "goda" kolesterolet. När striderna högt kolesterol, vill du att dina LDL (dåliga) nivåer vara låg och ditt HDL nivåerna vara höga. Enligt American Heart Association, är HDL-kolesterol tros bära LDL-kolesterol från artärerna där den kan orsaka hjärtsjukdom eller blockeringar. Precis som du kan orsaka en ökning av LDL-nivåerna med dåliga val av mat, kan du också öka HDL nivåerna med smarta val av livsmedel.

fet fisk

Fet fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som är väl kända för att gynna hjärthälsa. Ett sätt de gör detta är att hjälpa till att reglera kolesterolnivåer. För 1 juli 2004 upplagan av "American Family Physician" rapporterar att omega-3 inte bara höja HDL nivåerna, utan sänker också blodets triglycerid nivåer genom att stoppa produktionen av kolesterol och triglycerider i levern. I studien var 4 g per dag av omega-3 konsumeras. A 3 oz. servering av vild atlantlax innehåller 2. 2 g omega-3 fettsyror, vilket gör det till ett utmärkt val för kolesterol minskning. Annan fet fisk innehåller tonfisk, makrill, sill och öring sjön.

Svamp

Tillsammans med omega-3 fettsyror, andra näringsämnen som höjer HDL-kolesterol nivåer är niacin, även känd som nikotinsyra. Som en behandling för att höja HDL, är niacin finns i receptet från din läkare. Men om din nivåer är inte så lågt att du behöver ett recept, är det bästa att lägga till niacin innehåller livsmedel till din diet.

En av de bästa födokällor är svamp, särskilt portabella svamp. Näring data från Förenta staternas Department of Agriculture sägs att 1 kopp tärnade, råa portabella svamp innehåller 3,9 mg niacin eller 19 procent av det rekommenderade dagliga intaget (RDI). Även en hel kopp svamp kan vara för mycket för dig att konsumera på en gång, lägga svamp till sallader och måltider är ett bra sätt att öka ditt intag av niacin. Alla svamp typer innehåller en hel del av niacin, så om portabella svamp är inte att passa dig, öka din konsumtion av rå, vit svamp. Lägg dem till din fisk middag och du har gjort dig själv en dubbel fördel. Inte bara har du fått omega-3 för att höja HDL nivåerna, men samma 3 oz. servering av lax erbjuder 8,6 mg niacin, som är en jättestor 43 procent av RDI.

Vitlök

Vitlök har visat sig vara en kraftfull mat för reglering av kolesterolnivåerna. En studie i oktober 2006 av frågan om "Pakistan tidning Pharmaceutical Sciences" visar att när patienter konsumeras 5 g rå vitlöksklyftor två gånger om dagen, i 42 dagar, var totalt kolesterol och triglycerid nivåer minskat kraftigt, men ännu viktigare var en höjning av blodets nivåer av HDL. Intressant, när vitlök konsumtionen stoppades ökade kolesterolnivåer igen, och HDL nivåerna sjunkit.

medan mängden vitlök i studien var 5 g, två gånger om dagen, är den genomsnittliga vitlöksklyfta 3 g. Att dra nytta som noterades i studien, njut av en kryddnejlika och en halv, två gånger per dag. Om du inte kan uthärda tanken på att äta vanlig vitlök, hacka den rå och lägga den på din pasta, sallad eller i en skål med chili eller soppa. Om du kämpar med låga HDL-nivåer och vill undvika att ta medicin, kanske du vill experimentera med sätt att konsumera rå vitlök tills du hittar en du gillar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.