Cat Scratch rättsmedel

Rocker Ted Nugent sjöng om "Cat Scratch Fever", men han var antagligen inte referera den smittsamma sjukdomen som uppstår från en katt bita eller skrapa. Om du får feber Cat Scratch /sjukdom och du har ett svagt immunsystem som följd av aids, diabetes eller cytostatikabehandling, kontakta din läkare på att märka svullna lymfkörtlar. Men om du är vid god hälsa, läker tillståndet oftast själv, men du kan också prova några behandlingar

Basics

Katter överföra bakterier Bartonella henselae (vilket de kan få från loppor) genom deras saliv till människor och orsaka en människa att utveckla feber Cat Scratch. Barn utvecklar vanligen villkoret mer än vuxna, men ingen är immun.
När en katt lite eller repad du, en liten blåsa eller bula bildas i området. Inom två till tre dagar kommer du att se ett område med rodnad utvecklas, ökar i storlek under flera dagar. Dina lymfkörtlar anbud och svälla, och detta kan pågå i tre veckor eller mer. Tills du läka, kan du uppleva en feber, huvudvärk, aptitlöshet, utslag och halsont.

Mediciner

Så länge du är säker på att din svullnad beror på en katt bita eller riva, kan du ta over-the-counter produkter såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen under tiden, för att lindra obehag eller smärta du upplever. Om du inte är säker på att en katt orsakat svullnad, kontakta din läkare.
Om du har feber under en längre tid eller dina lymfkörtlar inte läka och förblir svullna i två till tre månader, bör du även kontakta din läkare. Han kan ge dig ett antibiotikum eller föreslå att dränera noden om det är stora och smärtsamma.

Huskurer

Du kan prova några orala och topikala hem rättsmedel för en mild form av Cat Scratch Fever. Tillsätt en motsvarande blandning av bakpulver och havssalt till glas varmt vatten, rör om och drick blandningen två gånger dagligen. Blandningen bidrar till att minska svullnad genom att eliminera toxiner och hjälper dina lymfkörtlar fungera ordentligt.
Blanda lavendelolja och solrosolja och massage mixen på din svullna området två till tre gånger dagligen. Du bör se en minskning av smärta och svullnad efter användning av detta rättsmedel.
värme komprimerar också kommer att bidra till att minska eventuella smärta som härrör från svullnad. Efter mättar en trasa med varmt vatten, krama ur överflödigt vatten från trasan och lägga den på din svullna området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.