instruktioner om hemiplegisk överföring från golv till stol

Hemiplegi orsakar förlamning på båda sidor av kroppen. Vänster hemiplegi skador på höger sida av hjärnan, vilket påverkar den vänstra sidan av kroppen. Stroke är en vanlig orsak till hemiplegi.

Detta förlamning påverkar en hemiplegisk rörlighet, och vissa hemiplegics behöver hjälp överförs från golv till ordförande.

När hemiplegics delta i överföringen, de utvecklar kroppen styrka, vilket underlättar deras återhämtning

Innan överföringen

En stående pivot överlåtelse tillåter hemiplegisk patienten att stå på golvet, vänd i en viss riktning, och sitta ner i en stol.

Låt patienten överföringen av sig själv om han vill, men sätta en gång bälte runt midjan i fall du behöver för att hjälpa sig. För extra stöd kan du också placera händerna på hans axlar, höfter eller överkroppen.

Som du gå igenom överföringen, förklara varje steg till patienten, och visa honom vilken riktning han kommer att överföra till.

Lås hjulen på rullstolen eller sjukhussängen.

Det är viktigt att rullstolen vara på samma nivå höjd som sjukhussäng, för att göra överföringen enklare. Ta fotpedalen bort av rullstolen och ta bort armstödet på den sida som patienten byter till. Placera rullstolen i 90 graders vinkel till sjukhuset bädd, rörlig rullstolen så nära sjukhussängen som möjligt.

Ständiga Pivot Transfer

Patientens starka sida bör närmast rullstolen.

Har patienten scoot till kanten av sängen genom att flytta en höft framåt, och sedan den andra. Om patienten har tillräcklig benstyrka, låt henne flytta höfterna utan hjälp.

När patienten är vid kanten av sängen, placera fötterna platt på golvet, med sin starkare fot något i baksidan av hennes drabbade foten.

Med patienten sitta rakt upp, har hon rör sin kropp framåt, medan du tag i baksidan av gångart bälte runt midjan.

för att stabilisera patientens ben och hålla hennes knän från buckling, blockera hennes ben genom att placera din fötter och knän framför patientens fötter och knän.

För att kontrollera patientens överkropp, hennes slog armarna om den övre delen av ryggen, eller armbågarna. Låt inte patienten stadigt själv genom att hålla på halsen, som du lätt kan bli skadade.

Med överkroppen rak, hjälpa patienten luta sig framåt över hans knän.

Räkna sakta till tre och om räknar till tre, hjälpa patienten överförs från sängen till stående. När patienten först kommer till stående bör hans knän träda fram. Håll kroppen rak och böj knäna, för att förhindra skador.

När patienten är stående, vänd din fot mot rullstolen, och vänd patienten så att han är i stånd att överföra till rullstolen.

Hjälp patienten lägre hans kropp på rullstolen. Om det behövs kan han använda armstöd för att sänka hans kropp hela vägen ner.

När patienten kan upprätthålla en sittande ställning i sig själv, har han scoot så långt tillbaka i rullstolen som möjligt, att stöd ryggen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.