vad är allvarlig brännskada på huden?

Burns orsaka allvarliga skador som kräver snabb behandling för att främja läkning. Svårighetsgraden av en brännskada är klassificerad av grader. Första gradens brännskador är de minst allvarliga, och tredje gradens brännskador orsakar flest omfattande vävnadsskada

Första gradens brännskador

Enligt Mayo Clinic, en första gradens brännskada bara skadar det yttre lagret av huden och kan ha en röd utseende med smärta och svullnad.

andra gradens brännskador

En andra gradens brännskada skadar yttre lagret av huden och det andra skiktet eller dermis. Huden har en fläckiga och röda utseende, blåsor och bränna blir smärtsamt och svullet.

Tredje gradens brännskador

tredje gradens brännskador orsaka bestående vävnadsskador, bränna alla hudlager och kan orsaka skador på muskler, ben och fettvävnad. Brännskador kan ha en svart, förkolnade eller vitt utseende, och patienter ofta lider andningsproblem av rökförgiftning.

Mindre brännskada Behandling

andra gradens brännskador med en diameter på mindre än 3 inches och första gradens brännskador är mindre brännskador. Dessa brännskador kan behandlas genom att sänka ner brinna under kallt rinnande vatten, som omfattar brinner med en steril gasbinda och tar en over-the-counter smärtstillande för burn smärta.

Major Burn Behandling

akutsjukvård är krävs för en andra gradens brännskada med en diameter på mer än 3 inches eller en tredje gradens brännskada. Större brännskador bör täckas med ett sterilt bandage fuktig och bör inte vara nedsänkt i kallt vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.