vad är atrofiska artrit?

Atrofiska artrit är en mindre vanlig term för att beskriva reumatoid artrit. "Atrofiska" hänvisar till en förtvining av en del av kroppen, i detta fall, leder påverkas av detta tillstånd

Identification

Atrofiska artrit är en idiopatisk autoimmun sjukdom. Detta innebär att enligt Medline Plus, det är en sjukdom med okänd bakomliggande orsaker i där immunsystemet faktiskt angriper friska delar av kroppen.

Funktioner

Reumatoid artrit kan drabba människor i alla åldrar och drabbar kvinnor oftare än män, enligt Medline Plus.

Läge

Atrofiska artrit drabbar lederna på båda sidor av kroppen, och symtom uppträder oftast, enligt Medline Plus, i handleder, fingrar, knän, fotleder och fötter.

Symtom

Symptomen av atrofisk artrit inkluderar, enligt Mayo Clinic, smärta, svullnad och ömhet i leder, rodnad och svullnad i händerna, knölar på armarna, känsla väldigt trött, stelhet på morgonen, feber, och viktminskning. Mayo Clinic rapporterar att armbågar, höfter, käke och nacke kan påverkas i senare skeden.

Behandling

Ett stort antal behandlingar som är tillgängliga för att hantera symptomen av reumatoid artrit, inklusive flera mediciner, sjukgymnastik och kirurgi, enligt Medline Plus. En läkare kan hjälpa utvärdera symptom och rekommendera en lämplig behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.